Podul de la Cernavodă va fi reabilitat de o firmă gălăţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale anului 2011, reabilitarea podului de la Cernavodă va fi realizat de o firmă gălăţeană de construcţii, Arcada Company

În acest an, autoturismele vor traversa oraşul Cernavodă, iar TIR-urile vor fi direcţionate pe alte rute. Lucrările au început azi şi vor dura un an. Reabilitarea podului costă 11,7 milioane de euro.

CITIŢI ŞI:

TOP: Diplome pentru firmele gălăţene care au "fentat" criza

Exclusiv/ Mogulii asfaltului au încasat pe metrul de şosea cât pe metrul de pistă olimpică de atletism

„Podul nu va fi dărâmat în întregime. Legăturile dintre pod şi mal se fac prin nişte viaducte care nu au mai fost reparate de la darea în folosinţă a Canalului Dunăre - Marea Neagră, adică de 26 de ani. Acelea vor fi demolate integral şi reconstruite", a declarat Ibram Aidîn, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa.

Lucrarea aparţine integral Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care a organizat şi licitaţia pentru reparaţii. „Durata de execuţie a proiectului este de 12 de luni şi costă 11,77 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene, iar licitaţia a fost câştigată de constructorul SC Arcada Company SA Galaţi", a declarat Gabriela Tudor, director adjunct Intreţinere-Infrastructură din cadrul DRDP Constanţa.

Arcada Company este situată pe Locul al doilea în Topul naţional al întreprinderilor mijlocii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite