Podgoriile gălăţene îşi schimbă proprietarii/ Producătorul vinurilor de la Dealul Bujorului şi Nicoreşti a vândut 44 % din acţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Bursei de Valori din Bucureşti (BVB), înainte de tranzacţie Vinton deţinea 85 la sută din „Prodvinalco", iar restul acţiunilor aparţineau unor alţi acţionari.

Acţionarul majoritar al producătorului de vinuri "Prodvinalco" Galaţi (simbol DVIN pe BVB) a cedat în ultima zi a lunii septembrie peste 44% din capitalul companiei, către Manea Florentin, în schimbul sumei de 1,74 milioane de lei.

Astfel „Vinton" a rămas doar cu 32 la sută dintre acţiuni. Un acţionar important la firmă gălăţeană de vinuri mai este şi Florin Diaconu cu 8 la suta.

În total, au fost transferate aproape 700.000 de acţiuni. Preţul la care s-au realizat tranzacţiile a fost de 2,5 lei/acţiune.

Fabricantul de vinuri are un capital social de 3,93 milioane de lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 2,5 lei.

„Prodvinalco" deţine podgorii însemnate în judeţul Galaţi, situate la Nicoreşti şi la Dealul Bujorul.

Tipurile de vin produse de „Prodvinco" sunt Fetească albă şi Riesling (vinuri albe) şi Fetească neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite