Galati: Bogdan Simion - Pictează pielea gălăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati:  Bogdan Simion -  Pictează pielea gălăţenilor
Galati: Bogdan Simion - Pictează pielea gălăţenilor

Este membru al asociaţiei tatuatorilor din România şi de 15 ani imprimă arta în piele. Pentru Bogdan Simion arta tatuajului este pasiune şi o meserie în care face carieră.

Iniţial a învăţat să imprime “ arta în piele” de la un vecin de bloc, iar mai tarziu de la emisiunea la «Miami Ink».  În prezent, Bogdan Simion este unul dintre cei apreciaţi tatuatori din Galaţi, având propriul salon, dotat la standarde înalte, unde nu face rabat nici de la calitate dar nici de la siguranţa clienţilor.

“La două blocuri de mine locuia un băiat care făcea tatuaje. Mie îmi plăcea să desenez şi l-am rugat să mă înveţe şi pe mine să fac tatuaje. Primul nu mi-a reuşit”
, povesteşte cu sinceritate tânărul.

Specializat în străinătate

Între timp, a studiat temeinic  iar  acum nu i se mai pare niciun tatuaj dificil de realizat.  Imprimă orice fel model de la cele mai simple , precum tribal, până la portrete în detaliu şi umbre.

“Îmi place foarte mult ceea ce fac şi nu mi se pare greu niciunul. Greu mi se pare doar atunci când am mult de muncă.

Spre exemplu, să lucrez 12 ore încontinuu.  Atât muncesc în ultimul timp. Motivul e simplu: acum fac în special tatuaje mari, care necesită mult timp şi sunt foarte solicitante”
,  spune tatuatorul. 

Mai târziu, a avut şansa să ajungă în Italia şi Germania. Acolo a învăţat tot ceea presupune arta tatuajului .

“În saloanele din străinătate am studiat şi am conştientizat ce implică un tatuaj adevărat. De acolo mi-am luat primul aparat de tatuaj profesionist. Am descoperit o cu totul altă mentalitate decât cea de la noi. Noi nu suntem educaţi , nu ştim să ne vindem marfa”, spune tânărul.   

Este şeful unui salon de tatuare


La puţin timp şi-a deschis propriul salon în Galaţi, în Mazepa. Cabinetul este dotat cu tot ce îi trebuie, de la aparatură de ultimă oră, până la ace sterilizate de înaltă clasă. Vopsea este adusă exact de la «Miami Ink», iar preţul este destul de piperat. Tânărul ne-a mărturisit că sunt mulţi gălăţeni care vin să se tatueze, dar care nu sunt educaţi. 

“Nu mă aşteptam să vină aşa multe persoane care doresc să se tatueze. Mă supără, totuşi, că  mulţi nu au idei şi au mentalitate de turmă”
, mărturiseşte Bogdan Simion.

La salonul “See my tattoo”,  cine doreşte să-şi facă un tatuaj trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere după ce în prealabil, i se aduc la cunoştinţă procedurile şi modul de efectuare a tatuajului.

“Eu am anexa, registru sterilizare şi stiu exact data şi ora când am făcut tatuajul. Chiar nu există riscul ăsta să te îmbolnăveşti. Un tatuaj poate costa între 200 lei şi 1000 lei”
, spune Bogdan.

Întrebări şi răspunsuri


Ce diferenţă este între saloanele de tatuaj de la noi şi cele din afară?

“Una foarte mare. În afară totul este profesionalist şi legal. La noi sunt foarte mulţi tatuatori care nu lucrează legal, cu autorizaţie. Un salon de tatuaje trebuie să arate impecabil, totul trebuie să fie sterilizat. Nici oamenii nu sunt educaţi să întrebe de igienă”, consideră tatuatorul gălăţean.

Ce tatuaje sunt la modă?

“ Mulţi vor tatuaje scrise. De exemplu, “Dumnezeu mă iubeşte”, “Dumnezeu e cu mine”, “Dumnezeu mă judecă”.  Ce mă supără este că după o perioadă vine şi vor să-l schimbe, pentru că văd că toţi au acelaşi mesaj”
, povesteşte Bogdan Simion.

Ce-i place

“Când nu fac tatuaje, îmi place să mă joc pe play-station. Îmi mai place să inventez tot felul de modele şi să desenez. Este o pasiune distinctă dar car eare în acelaşi timp legătură şi cu munca mea de bază, pentru care trebuie să scot mereu ceva nou”.

Ce nu-i place


“Nu-mi place că avem mentalitate de turmă. Oamenii nu gândesc prea mult, este mult mai comod să-şi însuşească idelile altora să şi să judece după aparenţe fără să facă diferenţa. Nu-mi plac oamenii fără personalitate, care nu gândesc.”



Profil:


Data naşterii:  31 octombrie 1981

Studii: Liceul Economic, Curs pentru tatuaj la Târgu Jiu

Profesie: tatuator

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite