Piaţa imobiliară, în stagnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Zugravu, directorul uneia din cele mai importante agenţii imobiliare din Galaţi
Florin Zugravu, directorul uneia din cele mai importante agenţii imobiliare din Galaţi

Zvonul despre avansul de 30 la sută pentru creditele imobiliare i-a speriat pe potenţialii cumpărători din Galaţi. Agenţii imobiliari spun că după o vară de dezgheţ, piaţa imobiliară riscă iar să intre pe linie moartă.

În septembrie, BNR a supus dezbaterii publice un regulament prin care limita accesul populaţiei la creditele în altă monedă decât leul. Pentru creditele imobiliare, debitorul ar fi urmat să vină cu un avans de 30% pentru creditele în euro.

„Vestea că procentul de avans ar trebui să fie de 30% îi nenoroceşte pe tineri. Este o blocare cel puţin psihologică, dacă nu încă o blocare a pieţei. Sperăm să nu facă toate băncile cum a spus domnul Isărescu", a declarat Florin Zugravu, directorul unei agenţii imobiliare din Galaţi.

O veste bună a venit însă ieri. Băncile vor putea acorda în continuare credite în valută pentru achiziţia de locuinţe în actualele condiţii, BNR fiind de acord ca prevederile noilor reglementări să nu se aplice creditelor ipotecare şi imobiliare, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

"Avem veşti bune de la discuţiile cu BNR. Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe, care se vor face în condiţiile existente. De asemenea, nici achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă nu nu va fi afectată", a declarat Gheţea la Romania Financial Forum 2011, eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu BNR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite