Petrom a otrăvit pământuri în Galaţi. Garda de Mediu i-a aplicat o amendă de 200.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu e au constatat că firma a contaminat cu bună ştiinţă două terenuri pe care le ocupase în judeţul Galaţi. Medicii spun că poluarea celor două suprafeţe poate avea efecte extrem de grave asupra populaţiei. Oamenii riscă de la intoxicaţii până la diverse forme de cancer.

După ce a pus lacătul pe două unităţi deţinute în municipiul Tecuci şi în comuna Independenţa, producătorul de petrol şi gaze şi-a luat catrafusele, dar„a uitat" să şi trateze terenurile pe care şi-a desfăşurat activitatea.
Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au amendat cu 200.000 de lei compania Petrom pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în avizele de mediu pentru închiderea celor două unităţi.
În 2007 şi-au încetat activitatea în cele două puncte. Pe parcurs şi-au luat ce le trebuia de acolo, dar au lăsat locul baltă. Sunt obligaţi, conform avizului de mediu de închidere a punctelor de lucru, să decontamineze terenurile. Ei însă au pus lacătul pe uşă şi au plecat", ne-a declarat comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite