Peste nouă tone de combustibil contrafăcut au fost descoperite de vameşii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de control formată  din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi – Serviciul Supraveghere Produse Accizate a efectuat un control la o staţie de alimentare cu carburanţi din Adjud - judeţul Vrancea, vizând calitatea produselor petroliere comercializate la pompă.

Peste 9 tone de motorină cu conţinutul de sulf peste maximul admis de lege, au fost descoperite de către inspectorii vamali ai DRAOV Galaţi la o staţie de distribuţie a carburanţilor din Adjud, judeţul Vrancea. Controlul a avut loc în luna septembrie a anului trecut, iar analizele finale au arătat că benzina şi motorina erau contrafăcute.

S-au prelevat pentru analiza compoziţiei chimice probe din cinci rezervoare, în care se aflau depozitate peste 93 de tone de benzină şi motorină.

Conform rezultatelor analizelor de laborator, cantitatea de 9.538 litri de motorină, aflată în doua dintre rezervoarele controlate, avea conţinutul de sulf din compoziţie peste limita maximă admisă prin lege.

Datorită faptului că agentul economic a contesat rezultatele analizelor, s-a dispus efectuarea unor noi expertize de laborator.

Rezultatele analizelor, primite în urmă cu două zile de la Laboratorul Vamal Central al Autorităţii Naţionale a Vămilor,  au fost aceleaşi ca şi cele precedente.

“Având în vedere prevederile OG 92/2003, privind Codul de Procedură Fiscală, reprezentanţii autorităţii vamale au dispus sancţionarea operatorului economic cu amenda de 50.000 de lei. Întrucât actul normativ susmenţionat prevede ca masura sancţionatorie complementară, confiscarea mărfii respective, agentul economic va fi obligat să vireze la bugetul statului contravaloarea acesteia (care între timp a fost valorificată), în cuantum de 44.352 de lei”, spune Sorin Niţă, purtător de cuvânt al D.R.A.O.V Galaţi.










Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite