Peste 4.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele trei zile, poliţiştii de frontieră şi vameşii din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit în cinci cazuri diferite aproximativ 4.100  pachete cu ţigări, ascunse în locaşe special amenajate la maşini. Marfa a fost confiscată.

Primii doi contrabandişti au şi-au încercat norocul în cursul zilei de joi. Vasile G., de 24 de ani şi Alic B., de 44 ani, ambii din Republica Moldova, au încercar să intre în ţară cu 190 de pachete cu ţigări de contrabandă, respectiv 250, în valoare totală de 1.900 de lei. Primul dintre ei avea ţigările ascunse în roata de rezervă a autorismului, iar cel de-al doilea într-un locaş special amenajat la rezervorul autoturismului.

Poliţiştii de frontieră au confiscat ţigările şi i-au amendat pe cei doi traficanţi cu câte 5.000 de lei fiecare.

Următorii doi contrabandişti au fost descoperiţi de poliţişti în cursul zilei de vineri. De această dată, un moldovean şi un bulgar au încercat să intre în ţară cu peste 3.300 de pachete cu ţigări. Primul dintre ei, Ivan P., de 58 de ani, avea ţigările ascunse în rezervorul maşinii, iar cel de-al doilea, bulgarul Vladimir Hristov, de 48 de ani, le-a ascuns în podeaua, aripile şi banchetel maşinii.

Cei doi au rămas fără ţigări, fără maşini şi s-au ales şi cu câte o amendă de 5.000 de lei.

Ultimele 280 de pachete cu ţigări au fost descoperite ieri dimineaţă, când trei greci au încercat să intre în ţară cu tutunul ascuns în bagajele personale. Aceşti au fost mai norocoşi şi nu au mai fost amendaţi ci doar li s-a confiscat marfa.

„A fost luată măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, au fost indisponibilizate în vederea confiscării un autocar şi un autoturism, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional”, spune Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.
 












Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite