Peste 23 de tone de alcool de contrabandă au fost confiscate de inspectorii vamali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii vamali împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor au confiscat 23.387 litri de alcool, pentru care nu fost plătite accizele către stat. 

O firmă gălăţeană care comercializează en gros şi en detail băuturi alcoolice a fost luată ieir la bani mărunţi de către inspectorii vamali şi poliţiştii de la Investigarea fraudelor.

Autorităţile au descoperit cantitatea de 22.830 litri de bãuturi alcoolice fermentate, pentru care nu fusese virată la buget valoarea accizei aferente, în valoare de peste 90.000 de lei.

Deasemenea au mai fost descoperite şi alte băuturi alcoolice (coniac, vodca, vin), în cantitate totală de 557 litri, pentru care administratorul societãţii comerciale respective nu a putut prezenta acte de provenienţã.

„Pentru cele două încălcări ale legislaţiei fiscale cu privire la deţinerea şi comercializarea produselor accizabile, reprezentanţii autorităţii vamale au aplicat două sancţiuni  contravenţionale în valoare de 100.000 şi respectiv 10.000 de lei”, spune Sorin Niţă, Purtător de cuvânt DRAOV Galaţi.

Întreaga cantitate de marfă, a cărei valoare este de peste 73.000 de lei, a fost confiscată şi va fi valorificată prin compartimentul specializat din cadrul DGFP Galaţi. Sumele încasate se vor ajunge la bugetul statului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite