Peste 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi două maşini au fost confiscate la frontiera gălăţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier au descoperit în trei maşini, ascunse în locuri special amenajate, aproximativ 1.110 de pachete cu ţigări, de contrabandă.

Iulian N., în vârstă de 20 de ani, din Republica Moldova, a încercat să intre ieri în ţară cu 244 de pachete cu ţigări de contrabandă. Tutunul era ascuns în bordul maşii, la volanul căreia se afla tânărul. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 1.100 de lei, dar şi maşina, care se ridică la aproximativ 10.000 de lei, au fost confiscate de către poliţişti. În acelaşi timp, moldoveanul a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

Cu numai o oră înaintea bărbatului moldovean, Avram M., în vârstă de 56 de ani, cetăţean român, a încercat şi el să intre în ţară cu ţigări de contrabandă asupra sa. La controlul de frontieră, echipa formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă, în bancheta din spate a autoturismului, cantitatea de 370 pachete cu ţigări, în valoare de 1.600 lei, cu timbru ucrainean. Ţigările au fost confiscate şi bărbatul a fost amendat cu 7.000 de lei.

Un alt moldovean, a fost prins la frontieră cu ţigări de contrabandă asupra sa, ţigări care erau ascunse în lonjeroanele maşinii, la volanul căreia se afla. Gheorghe B., în vârstă de 41 de ani, a încercat să intre în ţară cu tutunul destinat pieţei negre.

Toate cele 497 de pachete cu ţigări, marca Plugaru, în valoare de 1.100 de lei, dar şi maşina, au fost confiscate de către autorităţi. Contrbandistul a fost amendat cu 5.000 de lei.

„Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, precum şi a două autoturisme în valoare de peste 23.000 lei, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite