Perspective sumbre: Galaţiul nu scapă de disponibilizări nici în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul în care tocmai am intrat va fi tot unul de austeritate: încă 400 de gălăţeni îşi vor pierde locurile de muncă în luna ianuarie.

„Conform comunicărilor privind disponibilizările, cele mai frecvente domenii afectate sunt construcţii clădiri, fabricarea altor mijloace de transport, administraţia publică, asigurări sociale din sistemul public, transporturi terestre, transporturi prin conducte, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal", ne-a explicat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Nici oferta locurilor de muncă nu este atractivă pentru şomerii gălăţeni. În prima săptămână din an au la dispoziţie doar 33 de joburi. Cele mai multe sunt în domeniul confecţiilor, ca ansamblor textile şi vânzător.

În decembrie 2009, în bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, erau înregistraţi 21.335 de şomeri, iar rata şomajului era 9,86 la sută. Numărul cumulat al persoanelor intrate în evidenţa AJOFM Galaţi ca şomeri indemnizaţi urmare a disponibilizărilor este de 9.285.

„În 2009, cele mai multe concedieri au fost din domeniul construcţiilor de clădiri. Sperăm ca economia să-şi revină uşor. Pentru februarie şi martie nu au fost comunicate disponibilizări", a spus purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi.

Locul patru la şomaj

Potrivit cifrelor prezentate de ANOFM, Galaţiul se află pe locul patru în topul judeţelor cu cel mai mare număr de şomeri înregistraţi, fiind depăşit de Prahova (29.573 şomeri), Dolj (28.550 şomeri) şi Iaşi (22.304 şomeri).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite