Personalul UPU este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bacalbaşa
Nicolae Bacalbaşa

Incidentele tot mai frecvente la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean transformă meseria de medic urgentist într-una extrem de riscantă.

Secţia a ajuns să semene cu un câmp de luptă în urma bătăilor dintre pacienţi, cum s-a întâmplat cu câteva luni în urmă, sau după ce sunt agresaţi medicii şi asistentele. Zilele trecute, personalul de la UPU a dezarmat doi tineri, unul având asupra sa un ditamai cuţitul iar celălalat un pistol.
 
Cadrele medicale s-au confruntat în repetate rânduri cu siuaţii dificile în care viaţa le-a fost pusă în pericol. Medicii şi asistentele suportă frevent agresiuni verbale şi fizice. Nu demult, membrii unui echipaj SMURD au fost bătuţi de către un grup de romi. Nu trece săptămâna fără un scandal la UPU, iar medicii sunt îngrijoraţi pentru siguranţa lor.

În consecinţă, conducerea spitalului dar şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea de fonduri pentru securizarea Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Am primit de la spital o sesizare în ceea ce priveşte recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Se solicită crearea unor noi căi de acces, bariere pentru ambulanţe, uşi care să limiteze accesul persoanelor. Circuitele existente nu sunt deloc eficiente. DSP-ul va solicita Ministerului Sănătăţii ca în bugetul pentru anul 2011 să se prevadă o anumită sumă de bani, necesari rezolvării acestor probleme”, spune Liliana Moise, director delegat al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Cadrele medicale sunt revoltate de cele întâmplate. Mai mult de atât, ele nu se simt absolut deloc în siguranţă în prezenţa agenţilor de la firma de pază.

„Solicităm ministerului să ne doteze cu mitraliere Uzzi ca să ne putem apăra de anumiţi pacienţi
", spune Nicolae Bacalbaşa, purtor de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite