De ziua lor, persoanele cu handicap din Galaţi au organizat Carnavalul Bucuriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un zâmbet pentru persoanele cu dizabilităţi
Un zâmbet pentru persoanele cu dizabilităţi

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap, Centrul de Servicii Complexe pentru Persoane Adulte cu Handicap a organizat „Carnavalul  Bucuriei”, care a fost deschis cu o  paradă a costumelor confecţionate chiar de către cei 24 de asistaţi din cadrul Centrului.

Fiecare persoană cu handicap a purtat un costum de carnaval întruchipând personaje de basm, precum muşchetari, prinţese şi prinţi, îngeraşi, indieni, zmei.

"Anul acesta am vrut să fie un carnaval, deoarece ne-am gîndit la măştile veneţiene. Se spune că în momentul în care purtăm o asemenea mască, devenim cu toţii egali. Asta ne-am propus noi astăzi", ne-a spus Cristina Popescu, cordonatorul evenimentului.

Înfiinţată în 1992, sărbătoarea are ca principale obiective  promovarea înţelegerii problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării acestei categorii de persoane.

De asemenea, se doreşte valorificarea potenţialului de utilitate socială pe care persoanele cu dizabilităţi îl deţin. La începutul acestui an, judeţul Galaţi înregistra un număr de 8.347 de persoane cu handicap, dintre care 1.894 de persoane cu handicap locomotor, 576 cu handicap grav, fiind încadrate în gradul I, 981 cu handicap accentuat (amputaţii) şi 336 cu handicap mediu. În România trăiesc 631.199 de persoane cu handicap.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite