Periculosul virus West Nile loveşte şi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de faţă, Galaţiul se confruntă cu un singur caz de meningită West Nile, deşi în urmă cu câteva zile erau patru suspiciuni de îmbolnăvire.

Dintre acestea, Maria Mălairău, în vârstă de 68 de ani, din Cavadineşti, a fost confirmată cu virusul West Nile. Femeia a fost internată în data de 14 august în Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, în secţia de Neurologie, din cauza dureilor de cap, stării de ameţeală şi greţurilor, simptome specifice acestei boli.

După câteva zile, starea femeii s-a agravat, ceea ce i-a determinat pe medicii să o transfere la Spitalul de Boli Infecţioase. Ciudat în acest caz este că femeia nu a fost plecată din ţară deci, cel puţin teoretic, nu avea cum să contracteze virusul, cunoscut că trăieşte în zonele tropicale.
 
„M-au pişcat ţânţarii. Aşa e la ţară, buruieni, plante, umiditate. Cu siguranţă nu m-a pişcat doar unu. Nici nu am plase la geam. Mai este şi un iaz acolo lângă noi”, spune Maria Mălairău, victima virusului.
 
Deşi pacienta este slăbită, medicii spun că starea ei de sănătate acum este stabilă. Aceasta a evoluat pozitiv, din momentul în care a ieşit din comă.

„Femeia a fost în comă. Încă nu este refăcută şi va mai sta în spital. Starea ei este stabilă momentan şi se află sub tratament”, spune Liliana Moise, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
 
Dezinsecţie în sat

În zilele următoare la domiciliul pacientei, la Cavadineşti, se face o dezinsecţie. „Totodată, încercăm să recoltăm probe de la o familie de ţânţari din zona locuinţei femeii şi să le trimitem la Cantacuzino”, mai spune Liliana Moise.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite