Pentru 2011, siderurgiştii gălăţeni doresc includerea sporurilor în salariul de bază şi majorarea acestuia cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o şedinţă organizată de Sindicatul Naţional „Solidaritatea" al Metalurgiştilor, purtată aseară la Casa de Cultură a Sindicatelor, membrii organizaţiei sindicale au stabilit cererile care vor fi înaintate patronatului pentru încheierea contractului colectiv de muncă pentru anul 2011

Cel mai târziu pe 1 decembrie sunt programate să înceapă negocierile dintre conducerea ArcelorMittal şi sindicatele de pe platforma siderurgică.

„Maxim două luni este perioada pentru aceste negocieri, astfel încât pe 31 ianuarie - cel târziu - vom avea contract colectiv de muncă", a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului.

Aproximativ 70 de siderurgişti au participat la şedinţa de aseară a organizaţiei sindicale. Solicitările aprobate de metalurgişti urmează să fie înaintate conducerii combinatului.

Prima cerere va face referire la introducerea sporurilor primite în acest moment de siderurgişti în salariul de bază. În plus, sindicatul va cere şi majorarea cu 25 la sută a salariilor.

În ceea ce priveşte „biletul de odihnă", s-a aprobat ca acesta să fie acordat tuturor angajaţilor şi valoarea sa să fie echivalentă cu un salariu brut primit de salariat.

Siderurgiştii doresc şi ca sporul de sâmbătă şi duminică să crească de la 25 la sută la sută la sută.

Ultima solicitare importantă face referire la posibila trimitere a angajaţilor în concedii forţate.

Hotărârea aprobată a fost: „Ca nici un angajat să nu fie trimis în concediu forţat sau în şomaj tehnic, atât timp cât pe platforma siderurgică sunt contracte cu alte firme. Dacă este de muncă pentru alţii, trebuie să fie de muncă şi pentru salariaţii noştri", a declarat Gheorghe Tiber.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite