Pensionarii gălăţeni se vor plânge la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neacceptând reducerea pensiilor, vârstnicii au început demersurile pentru a da în judecată Guvernul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului(CEDO)

Pensionarii gălăţeni nu se resemnează şi sunt decişi să organizeze noi proteste stradale. Astfel, pe 21 iunie, vor pleca să picheteze Cotroceniul şi Parlamentul, iar pe 24 iunie vor protesta în faţa sediului Curţii Constituţionale.


„Ne merităm soarta pentru că ne-am vândut conştiinţele pentru un mic şi o bere. Trebuie să fim uniţi mai mult ca niciodată. Altfel nu vom avea medicamente, nu vom avea cu ce să ne plătim întreţinerea, lumina şi nu mai vorbesc de mâncare", a declarat liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Constantin Ciucă.


Dacă nemulţumirile lor nu vor fi ascultate şi nu se va renunţa la măsura reducerii pensiilor cu 15%, liderii pensionarilor intenţionează să treacă la forme de protest radicale.
„Pe 25 iunie, voi intra în greva foamei, iar după aceea vom confecţiona o cutie a milei în care să strângem bani de drum pentru câţiva pensionari. Vrem să mergem la Parlamentul European, să intrăm la Comisie ca să le spunem ce se întâmplă cu noi. Am strâns şi câteva sute de semnături pentru a merge la CEDO. Guvernanţii îşi bat joc de noi şi ne trimit la cerşit", a spus Constantin Ciucă.

În municipiul Galaţi, pensionarii intenţionează să picheteze, pe 25 iunie, sediile tuturor partidelor, precum şi Prefectura, Casa Judeţeană de Pensii şi Casa de Asigurări de Sănătate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite