Pensionarii gălăţeni ies în stradă: “Ni se refuză dreptul la un trai decent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii vor picheta în fiecare lună
Pensionarii vor picheta în fiecare lună

Nemulţumiţi de creşterea preţurilor şi a taxelor, de noile criterii impuse pentru acordarea biletelor de tratament, dar şi de faptul că guvernanţii nu le-au majorat pensiile pentru grupele I şi II de muncă, reprezentanţii vârstei a treia vor picheta pentru a doua oară în acest an Prefectura Galaţi.

Protestul va  începe mâine, la ora 11.00 în faţa Prefecturii, iar la ora 12.00 se vor deplasa în marş spre Casa Judeţeană de Pensii. La ambele instituţii, pensionarii vor depune memorii.

„Am decis să ieşim în stradă în fiecare lună, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra problemelor cu care ne confruntăm: nu avem bani de medicamente, pentru plata facturilor şi a alimentelor. Nu reuşim să mai facem faţă scumpirilor. Guvernanţii au spus că ne vor mări pensiile pentru grupa I şi II de muncă şi nu şi-au respectat promisiunile”, a spus revoltat liderul Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea.

Pensionarii critică şi sistemul sanitar, care nu le oferă facilităţi importante. „Ne-a ajuns cuţitul la os. Ni se refuză dreptul la un trai decent. În sistemul sanitar, noi plătim absolut tot. Chiar acum am trimitere de la medicul de familie şi trebuie să plătesc analize, radiografii. Paturi nu avem în spitale, medicamente nu avem, aparatură medicală nu avem. Arătăm mai bătrâni decât suntem. Unde s-au dus banii noştri pe care i-am plătit ani buni la stat?”, întreabă nemulţumit Toader Cristea.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite