Pensionarii gălăţeni i-au dăruit lui Traian Băsescu o sticlă cu whisky şi le-au cântat "Veşnica pomenire" parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de bătrâni din Galaţi au ignorat ploaia şi frigul pentru a cere încă o dată reprezentanţilor Guvernului şi presedintelui Traian Băsescu să renunţe la ideea reducerii cu 15% a veniturilor lor.

Timp de o oră pensionarii au scandat mesaje antiprezidenţiale  şi antiguvernamentale. "Nu mai suportăm umilinţa şi sărăcia!", "Jos Guvernul Boc!", "Vom muri şi vom lupta, pensia o vom apăra, "Şi-au bătut joc de popor / Ăla mic şi ăla chior",  "Ruşine să le fie!", acestea au fost câteva dintre lozincile scandate de pensionari.

Protestul a început la ora 9.00 din parcul Şahiştilor (Ţiglina 1), apoi pensionarii s-au urcat în autobuze şi au mers către sediile PDL, PNL şi PSD.

La sediul PDL, vârstnicii au scandat lozinici la adresa parlamentarilor care au votat contra moţiunii şi pentru susţinerea guvernului Boc. Este vorba despre Carmen Axenie, Mihail Boldea, Mircea Toader şi Marius Necula.

Au cântat "Veşnica pomenire!"

Bătrânii au organizat şi un parastas în toată regula. Ei le-au cântat guvernanţilor "Veşnica pomenire", „Aleluia, Aleluia„ , „Doamne iartă-i că nu ştiu ce fac”, şi „Doamne miluieşte”. Aceştia au înapoiat uleiul, zahărul şi orezul cu care parlamentarii au vrut să-i cumpere în campania electorală.

De asemenea, ei au mai aruncat pe scările sediului cu fasole, păstăi, ceapă, coji de banane, cartofi, bostănei şi  morcovi. La sfârşit, vârstnicii gălăţeni au aruncat spre sediul PDL şi cu găleţi portocalii, dar şi cu o sticlă de whisky pentru Traian Băsescu.

"Aceasta este mâncarea pe care le-o vom oferi din partea pensionarilor. Avem aici varză şi morcovi pentru Elena Udrea, salată de cartofi pentru Boldea, pentru Mircea Toader păstăi şi dovlecel, pentru Necula fasole şi mere şi câteva felii de pâine neagră, că de acum vor fi la regim. Avem şi o banană pe care să o împartă între ei, mere şi un kiwi, deşi e păcat de el.

Aceasta este făina pe care am primit-o la alegeri, ne-au minţit. Sacrificăm din pensia noastră şi o portocală şi o sticlă de whisky pentru domnul Băsescu. Ruşine să le fie! I-am votat şi acum ne trimit la moarte. Nu-i vom ierta niciodată”, a declarat Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor din România – 2007 Galaţi.

O cutie a milei pentru a ajunge la Bruxelles

Pensionarii au adus şi o cutie a milei, în care vor strânge banii pentru călătoria până la Parlamentul European, unde vor protesta dacă nici Curtea Constituţională nu le va face dreptate.

Liderul Asociaţiei Pensionarilor 2007, Constantin Ciucă, a intrat, de astăzi, în greva foamei în semn de protest faţă de tăierea cu 15% a  pensiilor.

„Dumnezeu o să îmi dea putere. Este o crimă ce se întâmplă în România cu pensionarii şi nu voi accepta să fim călcaţi în picioare”, a mai spus Ciucă.

“Am lucrat 20 de ani în combinatul siderurgic ca sudor şi am o pensie de 500 de lei. Nu mi-ajunge de mâncare. Am ajuns să mănânc pe la parastasuri. Jos Guvernul Boc! Vrem o nouă Revoluţie! ”, ne-a spus Ilinca Renţea, pensionară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite