Pensionarii gălăţeni au pichetat Cotroceniul: „Nu se mai poate trăi în ţara asta, parcă suntem la Auschwitz"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de pensionari au participat, astăzi, la pichetare în faţa Palatului Victoria şi Palatului Cotroceni din Capitală, nemulţumiţi de scăderea pensiilor cu 15%. Vârstnicii s-au urcat de la 5 dimineaţa în două microbuze, ca să vină de la Galaţi la Bucureşti.

Bătrânii au scandat "Jos Guvernul! “Jos Băsescu!", Jos dictatorul” şi au ars fotografii cu preşedintele României, Traian Băsescu. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor cu 15% şi cer în continuare ca pensiile sub 1.500 de lei să nu fie afectate de tăierile anunţate de Guvern.


Intenţia guvernului de a diminua pensiile bătrânilor îi aduce pe aceştia în situaţia de a compara condiţiile de viaţă din România cu cele din lagărul nazist de exterminare a evreilor de la Auschwitz.

„Nu se mai poate trăi în ţara asta, parcă suntem la Auschwitz. Eu deja sunt hotărât să intru în greva, să-mi risc sănătatea. O să mă consult şi cu colegii de la alianţa şi, dacă sunt de acord vom intra în grevă ", a explicat Toader Cristea.


Pensionarii gălăţeni au mai protestat în Capitală pe 25 şi 31 mai la Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului, unde s-au legat cu lanţuri de gardurile de protecţie instalate de jandarmerie.

În municipiul Galaţi, pensionarii intenţionează să picheteze, pe 25 iunie, sediile tuturor partidelor, precum şi Prefectura, Casa Judeţeană de Pensii şi Casa de Asigurări de Sănătate.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite