Pensionarii gălăţeni au ieşit în stradă: “Guvernanţii vor să ne îngroape de vii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de creşterea preţurilor şi a taxelor, de noile criterii impuse pentru acordarea biletelor de tratament, dar şi de faptul că guvernanţii nu le-au majorat pensiile pentru grupele I şi II de muncă, reprezentanţii vârstei au pichetat, astăzi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Casa Judeţeană de Pensii.

Pensionarii au cerut aplicarea Legii 250, referitoare la aducerea punctului de pensie la 45% din valoarea salariului mediu brut. Vârstnicii mai cer ca la stabilirea dreptului de pensie să se ia în calcul şi salariul brut realizat, dar şi ca indexarea pensiilor să se facă anual în funcţie de inflaţie.

“Am lucrat 45 de ani şi acum am o pensie de 350 de lei. Am ajuns să mănânc odată pe zi, pentru că nu îmi permit mai mult. Am 15 operaţii, toţi banii se duc pe medicamente. Din 2005 mă rog de autorităţi să-mi recalculeze pensia. Degeaba. Nimeni nu mă ascultă. Am intrat şi în greva foamei. Ruşine guvernanţilor. Vor să ne îngroape de vii!",
ne-a declarat Ion Gruian, pensionar.

"Vrem bilete de tratament mai multe şi să ni se dea şi în iulie şi august. La Casa de Pensii voi merge să discut cu o delegaţie a pensionarilor care au certificate medicale şi sunt abia ieşiţi din spital. Este bătaie de joc", spune liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Toader Cristea.

De asemenea, ei au mai cerut asigurarea unui pachet de servicii minime de sănătate fărăi taxe suplimentare şi asigurarea gratuită a medicamentelor pentru cei cu boli cronice.

Protestele nu se vor opri aici. În luna mai, europensionarii conduşi de Toader Cristea vor picheta Parlamentul României, chiar în momentul dezbaterilor legii unitare a pensiilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite