Galaţi: Pensionarii gălăţeni s-au înghesuit la bancomate de teamă că statul a rămas fără bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Pensionarii gălăţeni s-au înghesuit la bancomate de teamă că statul a rămas fără bani
Galaţi: Pensionarii gălăţeni s-au înghesuit la bancomate de teamă că statul a rămas fără bani

Câteva sute de pensionari gălăţeni au stat astăzi cu frica în sân, la coadă la CEC, temându-se că nu şi-ar mai putea primi pensiile  Întârzierea s-a produs din cauza unui scurtcircuit la o imprimantă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi.

Oamenii spun că nu e prima dată când se întâmplă să aştepte ore în şir. Mai mult, ei sunt revoltaţi că nimeni nu le-a oferit vreo explicaţie. „În mod normal, trebuia să ridicăm pensia de la ora 10.00 şi abia la ora 12.00 am putut scoate banii. Nu e normal să stau două ore la coadă”, ne-a mărturisit Burlanu Ştefan, pensionar. 

„Am aflat că a fost o problemă cu un incediu la Trezorerie. Stăm ca pe vremea tovarăşului Ceauşescu. Atunci eram la rând la pâine, iar acum stăm la coadă să ne luăm pensiile”, a intervenit un al pensionar.

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitate, am contactat telefonic atât reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, cât şi ai Casei Judeţene de Pensii .

„A fost o întîrziere de doar jumătate de oră, pentru că a fost un scurtcircuit la două imprimante. Cred că s-a exagerat foarte mult. Pensionarilor le place să stea la coadă”
, ne-a declarat directorul coordonator adjunct al DGFP Galaţi, Cicerone Lupu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Pensii Galaţi ne-a explicat că pensiile au fost virate în cont încă de vinerea trecută. „Nu de la noi s-a produs întârzierea. Noi am făcut plăţile la timp”, a afirmat şeful Serviciu Comunicare şi Relaţii Publice, Greta Ioniţă.

În consecinţă, un banal incendiu la Trezorerie a creat un adevărat haos în rândul pensionarilor gălăţeni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite