Pedeapsă maximă pentru datornici: sistarea totală a apei potabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza locatarilor rău-platnici vor suferi şi cei care sunt cu plata la zi
Din cauza locatarilor rău-platnici vor suferi şi cei care sunt cu plata la zi

Din cauza datoriilor acumulate la plata întreţinerii, mii de familii gălăţene vor rămâne fără apă rece . Suma pe care o are de încasat societatea de distribuţie a apei a ajuns, în decursul a trei ani, la 35 milioane de lei

După ce restricţionarea temporară a apei potabile nu a dat rezultatele aşteptate, conducerea Apă Canal a trecut ia măsuri drastice: întreruperea furnizării la asociaţiile de proprietari care înregistrează debite substanţiale.  

Asociaţiile aflate pe lista neagră sunt în număr de 59, însă, deocamdată, doar la patru dintre ele se va opri total apa rece. Este vorba de Asociaţia de proprietari nr.335- Siderurgiştilor Vest (blocurile A 2 scara 1-5, 2 C scara 1-3) care de la data restricţionării a achitat suma de 700 de lei, în condiţiile în care înregistrează un sold debitor de 373.826,20 lei

A doua asociaţie de proprietari care va rămâne fără apă rece este cea cu numărul 525 –Micro 20 ( bloc A5 scara 1,2). Înregistrează un debit de 155.483,84 lei şi a plătit doar 6,210 lei. A treia asociaţie de proprietari este 856 din Micro 39 ( cămin Pexco scara 1). De la data restricţionării- 14 ianuarie, nu a făcut nicio plată, având datorii de 367.741,79 lei.


Aceeaşi măsură se va aplica şi în cazul Asociaţiei nr. 480 din Micro 19 ( bloc G 5 scara 1) care înregistrează un sold debitor de 212.0111,46 lei.
Directorul SC Apă Canal, Gelu Stan, avertizează că aceeaşi soartă o vor avea şi celălalte asociaţii aflate pe lista neagră: „Măsura va fi luată şi în cazul altor categorii de consumatori care nu achită la timp serviciile noastre”, a spus Stan.

Plătim degeaba !

Există locatari, care deşi sunt cu întreţinerea la zi,vor fi şi ei afectaţi de oprirea apei. Printre gălăţenii aflaţi în această situaţie se află şi Sorin Ifrim, locatar al blocului A2, din Micro 20. „Sunt cu plata întreţinerii la zi. Din cauza celor care nu-şi achită datoriile, voi rămâne şi eu fără apă. Nu este corect”, ne-a spus locatarul care la fel ca şi ceilalaţi veci aflaţi în situaţia sa se poate adresa instanţei. 


Altă problemă semnalată de locatari este aceea că administratorii le refuză plata curentă, banii fiind direcţionaţi către facturile mai vechi. „Nu mi se pare corect aşa ceva. Să plătesc pentru factura din februarie 2010 şi să mi se reţină bani pentru penalizări de acum patru ani,” s-a plâns Munteanu Petrache, locatar al Asociaţiei nr. 517.

Pe de altă parte, SC Apă Canal spune că „potrivit actelor normative în vigoare, plata facturilor emise se va face în ordinea cronologică a vechimii acestora, indiferent dacă ele sunt de consum sau pentru majorări întârziere”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite