Pedeapsă record în cazul mafiei imobiliare din Galaţi. 19 ani de puşcărie pentru o ţeapă de 155.00 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bacău i-a condamnat pe protagoniştii unei escrocherii în care au fost implicaţi un consilier local din Galaţi şi un deputat. Înşelăciunea viza casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130, estimate la peste 150.000 de euro.

Imobilul i-a aparţinut lui Gheorghe Bălănuţă (82 de ani), care conform Parchetului ar fi fost forţat în perioada iulie-octombrie 2008 de Maricel Harabagiu, Georgică Bulete, Sorin Balaban şi George Timofte, să le cedeze casa şi terenul la o valoare mult sub preţul pieţii.


Pentru că nu au reuşit, i-au furat actele de proprietate asupra terenului şi imobilului. Bulete s-a dat drept nepotul lui Gheorghe Bălănuţă şi a întocmit la notar mai multe procuri, pe baza cărora a încercat să vândă casa şi terenul consilierului local Radu Gheorghe pentru 155.000 de euro.

image

Consilierul local a anunţat Poliţia, după ce escrocii nu l-au putut aduce la notariat pe bătrân pentru a face dovada că este de acord cu tranzacţia.


Cei trei escroci au fost trimişi în judecată pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar Tribunalul Bacău i-a condamnat zilele trecute.

Cea mai mare pedeapsă o va avea de executat Maricel Harabagiu, care va sta după gratii şase ani. Georgică Bulete şi Sorin Balaban au primit câte cinci ani de închisoare, iar George Timofte a fost condamnat la trei ani de puşcărie cu suspendare.

"Georgel Bălănuţă, Carmen Cristea şi Cici Adămiţă - moştenitorii părţii vătămate Bălănuţă Gheorghe nu s-au constituit părţi civile în procesul penal", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata lui Georgel Bălănuţă

image


La un moment dat, în dosar s-a vehiculat şi numele deputatului Mihai Boldea, dar faţă de acesta s-a dispus disjungerea cazului datorită calităţii sale de deputat, iar dosarul a fost trimis la Parchetul General.

"Eu nu am fost căutat sau citat de doi ani de zile în legătură cu acest caz", ne-a declarat deputatul Mihai Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite