Controverse cu bugetari la Galaţi: pe o parte sunt daţi afară, pe alta sunt angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajările în instituţiile publice nu au fost oprite, asta în condiţiile în care până pe 16 august trebuie concediaţi 1300 de oameni.

Deşi Guvernul a impus autorităţilor locale, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, concedierea a aproximativ 25% de oamenii din sectorul public, paradoxal, angajările n-au fost oprite. Ba chiar continuă cu entuziasm, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat!

Astfel, doar în următoarea perioadă sunt anunţate peste 500 de posturi vacante, ce vor fi ocupate în urma unor concursuri organizate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

În ceea ce priveşte aceste angajări într-o perioadă în care se realizează concedieri în masă, mulţi primari declară că ordonanţa de urgenţă care reglementează problema este neclară şi permite completarea posturilor vacante.
„Este o lege cu destule inadvertenţe. Pentru că sunt, de exemplu, sunt servicii de unde trebuie să dau oameni afară, cum este Poliţia Comunitară. În alte zone aş putea să fac angajări, că am personal prea puţin. Spre exemplul la Evidenţa Populaţiei”, ne-a declarat primarul Tecuciului, Eduard Finkelstein.

Reamintim că aproape 1300 de oameni din cadrul instituţiilor publice din judeţul Galaţi ar trebui să fie concediaţi până la data de 16 august. Potrivit noilor norme, la stat vor rămâne în total 3.926 de angajaţi. Cele mai multe disponibilizări se vor face din cadrul Poliţiei Comunitare unde vor rămâne 367 de oameni.

Şi la Consiliul Judeţului se vor face disponibilizări. „La 103 oameni trebuie să renunţăm”, ne-a declarat Eugen Chebac, preşedintele CJ.
În acelaşi timp, în următoarele zile, se desfăşoară concursuri  pentru angajarea a 22 de bugetari la Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite