Pe Dunăre se transportă mai multă marfă decât în anul precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului 2010 s-a înregistrat o revigorare a activităţii de transport de mărfuri pe Dunăre, aşa cum reiese din datele oferite de Mihai Ochialbescu, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM).

Ca un exemplu, în porturile de la Galaţi au ajuns de la începutul anului şi până în acest moment în jur de două milioane de tone de marfă. Spre deosebire de anul trecut, în acelaşi interval de timp au ajuns doar un milion de tone de marfă în porturile gălăţene.


„Este o redresare a activităţii, ceea ce este bine. Din păcate, 90% din marfa ajunsă la Galaţi ajunge la Romportmet, portul combinatului siderurgic. În caz că se va ajunge la o încetare a activităţii în unitatea metalurgică fluxul de marfă va fi o problemă şi vor trebui căutate soluţii", a mai explicat Ochialbescu.

Un alt port unde s-a revigorat activitatea în acest an este portul din Tulcea. Dacă anul trecut în portul dobrogean au ajuns 60.000 de tone de marfă, anul acesta au ajuns 800.000 tone. Explicaţia este creşterea activităţii de la combinatul de aluminiu din judeţul tulcean.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite