Video / Patru membri ai reţelei de trafic cu ţigări de la Oancea au fost reţinuţi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele reţinute erau capii reţelei, asigurând toate sumele de bani necesare activităţii infracţionale, revenindu-le şi cele mai mari sume din profitul rezultat. Trei dintre ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, cel de-al 4-lea fiind cercetat în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

La începutul săptămânii poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Galaţi, sprijiniţi de lucrători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ al IJPF Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, cu sprijinul SRI- Direcţia Judeţeană Galaţi şi al S.J.I.P.I. Galaţi, au efectuat încă cinci percheziţii domiciliare în localitatea Oancea şi în municipiul Galaţi,în urma cărora au fost reţinuţi încă patru membri ai grupării de contrabandă cu ţigări de la Oancea.


Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Galaţi, sprijiniţi de lucrători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ al IJPF Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, cu sprijinul S.R.I. - Direcţia Judeţeană Galaţi şi S.J.I.P.I. Galaţi, au reuşit localizarea şi audierea capilor grupării infracţionale care acţiona în nordul judeţului Galati, în localitatea Oancea.

Au fost indisponibilizate în vederea recuperarii prejuduciului adus statului trei autoturisme de lux (un autoturism marca Mercedes clasa E în valoare de 65.000 lei, un autoturism marca BMW seria 3 în valoare de 52.000 lei, un autoturism marca VW Passat în valoare de 65.000 lei), precum şi suma de 1.360 lei ron aparţinând persoanelor în cauză.

"Trei persoane, M. Marian, M. Adrian şi B. Nicolae - cu vârste cuprinse între 21 şi 26 ani - au primit din partea Instanţei mandate de arestare preventivă pentru 29 zile, aceştia fiind şi capii reţelei, iar B. Antonio în vârstă de 22 ani este cercetat în stare de libertate primind interdicţiade a părăsi localitatea de domiciliu", a precizat Marcel Antohe, purtator de cuvânt al IJPF Galati

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră gălăţeni au reuşit destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări care acţiona in Oancea.

În urma acţiunilor desfăşurate şi a percheziţiilor efectuate au fost descoperite peste 18 000 pachete cu ţigări provenite din activitatea de contrabandă.

„În total au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 zile nouă persoane, intre care şi liderii grupării, care finanţau întreaga activitate, punând la dispoziţie sumele de bani necesare achiziţionării ţigărilor şi îşi însuşeau cea mai mare parte din profitul realizat, iar o persoană este cercetată în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu", a mai precizat Marcel Antohe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite