Galaţi: Patru copii care se jucau în curtea unui liceu au fost striviţi de gratiile unei ferestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Patru copii care se jucau în curtea unui liceu au fost striviţi de gratiile unei ferestre
Galaţi: Patru copii care se jucau în curtea unui liceu au fost striviţi de gratiile unei ferestre

Puştii au escaladat gratiile pentru a se feri de un câine. Şuruburile care susţineau grilajul au cedat, acesta prăbuşindu-se cu tot cu copii. Trei dintre victime sunt internate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi iar al patrulea, cel mai mic, a fost dus la Bucureşti. 

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, la Liceul „Dimitrie Cuclin”. Cei patru copii, cu vârste cuprinse între patru şi opt ani, locuiesc pe strada Basarabiei şi săriseră gardul unităţii de învăţământ pentru a se juca în curte.

Un câine din incintă i-a speriat şi, de frică să nu fie muşcaţi, s-au repezit la fereastra clădirii instituţiei. S-au căţărat pe un grilaj, la circa doi metri deasupra pământului.

„Ne-am urcat cu toţii, că ne era frică de câine: eu, cu fratele meu, şi încă doi vecini. Gratiile s-au rupt şi am ajuns jos. Grilajul a căzut peste noi. Eu mi-am spart capul, dar fratele meu nu are nimic”, ne-a zis Boris Tănasă (8 ani), una dintre victime.

Un alt copil afectat este Larisa Florea, de şapte ani, care mâine ar fi trebuit să meargă la şcoală, în clasa întâi. „Mă jucam cu vecinii mei şi cu verişorul de patru ani. Ne ducem mereu acolo, că nu avem unde în altă parte. Acum m-am speriat tare, nu mă mai urc niciodată”, ne-a spus fetiţa.

Salvaţi de vecini

Micuţii au avut totuşi şansa ca mai mulţi vecini să se afle prin zonă în momentul accidentului. Oamenii au sărit să-i scoată de sub grilaj pe copiii aflaţi într-o baltă de sânge şi au sunat la ambulanţă.

„Toţi vecinii au venit aici să-i ajute. Eu i-am scos de sub grilaj şi i-am cărat până la maşină. Oricum, chiar dacă ei sunt de vină, nu înţeleg cum un grilaj care ar fi trebuit să ţină hoţii afară a cedat la mai puţin de 80 de kilograme greutate”, a spus  Ion Bolea, de 26 de ani, unul dintre primii ajunşi la faţa locului.

Micuţii au fost internaţi în spital

Deoarece toţi copiii se loviseră la cap, trei au fost preluaţi de echipajele SMURD, iar cel mai mic, Alexandro Eduardo, care are numai patru ani, a fost luat cu salvarea.


„Copiii preluaţi de noi prezentau traumatisme cranio-cerebrale şi faciale, precum şi escoriaţii. Toţi au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă, în secţia de neurochirurgie. Cel preluat de ambulanţă prezenta un hematom şi hemoragie cerebrală şi a fost transportat la Bucureşti, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, fiind în stare destul de gravă”, ne-a precizat doctorul Diana Ivan, din cadrul SMURD Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite