Patru sate sunt încă izolate în judeţul Galaţi. Cele mai mari probleme sunt la Hânceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele se chinuie de trei zile să ajungă în satul Hânţeşti
Utilajele se chinuie de trei zile să ajungă în satul Hânţeşti

Conducerea Consiliului Judeţului speră să rezolve problema în această seară, atunci când va ajunge în sat şi un camion plin cu ajutoare pentru sinistraţi. Autorităţile locale se chinuie de trei zile să răzbată prin nămeţii înalţi de trei metri.

În jurul orei 14.30 erau blocate patru sate componente ale unor comune din judeţul Galaţi. Este vorba despre satul Hânceşti, comuna Buciumeni, satul Aldeşti, comuna Bereşti-Meria, satul Vădeni, comuna Cavadineşti şi satul Lupele din comuna Pechea.

„Acţionăm cu 19 utilaje pentru deblocarea acestor cătune. În rest, toate drumurile judeţene principale sunt deschise, unele pe un singur fir pentru că zăpada este şi de 3 metri. Fiecare comunitate din judeţul Galaţi, cu excepţia celor 4 sate are câte o arteră de comunicaţii deschisă", a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

La acest moment o situaţie aparte se întâlneşte în satul Hânceşti, comuna Buciumeni, unde aproximativ 50 de familii au nevoie de apă şi alimente, eforturile drumarilor de a deschide o cale de acces spre acest cătun fiind îngreunate de gheaţa groasă.

"Nu se poate ajunge pe drum, zăpada este foarte înaltă şi pe deasupra, este şi îngheţată. Ne chinuim de trei zile şi n-am reuşit să înaintăm decât 100 de metri, din cei aproape patru kilometri cât mai avem până în sat", spune primarul comunei Buciumeni, Stelică Aloman.

Acesta ne-a mai spus că astăzi aşteaptă şi o echip de pirotehnişti care să pună "capse" în câteva locuri pentru a mai afâna zăpada.

La această oră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi încarcă un camion cu alimente care va ajunge spre după-amiază la Hânceşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite