Patronii magazinelor de etnobotanice au fentat iar autorităţile. Interzicerea comerţului cu droguri a fost valabilă o zi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerea cu etnobotanice prosperă de la o zi la alta Foto: Arhivă
Afacerea cu etnobotanice prosperă de la o zi la alta Foto: Arhivă

Încă o dată proprietarii magazinelor de etnobotanice au reuşit să evite tentativa unor instituţii ale statului de a restricţiona comerţul cu astfel de produse. În această toamnă, consilierii locali au decis să scoată din oraş „etnobotanicele".

Cum au fentat proprietarii acestor magazine intenţia Consiliului Local? Simplu: au modificat obiectul de activitate al firmelor, respectiv codul CAEN de înregistrare la Registrul Comerţului. Prin urmare, drogurile legale se vând în continuare la Galaţi.


Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului, spune că nu va renunţa la interdicţii.
"Este posibil ca săptămâna aceasta să avem o şedinţă de îndată a Consiliului Local şi să propunem un amendament la proiectul de hotărâre privind interzicerea etnobotanicelor. Am constat că majoritatea patronilor şi-au modificat codul CAEN şi acum este greu să-i depistăm", a explicat viceprimarul.

Ciumacenco a mai precizat:„La prima şedinţă de Consiliu Local intenţionez să modific interdicţia, în sensul de a stabili, clar, un perimetru în jurul unităţilor publice, pe raza căruia să nu poată fi vândute aceste substanţe".


Doar în 2010, la Galaţi au fost înregistrate 88 de cazuri de copii intoxicaţi cu produse etnobotanice. Patru au fost copii între 5 şi 14 ani , alţi 84, între 14şi 38 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite