Galaţi: Patroana ucigaşă a fost trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Patroana ucigaşă a fost trimisă în judecată
Galaţi: Patroana ucigaşă a fost trimisă în judecată

Procurorii au întocmit rechizitoriul în cazul femeii din Pechea care a ucis un adolescent nevinovat după ce şi-a pus un consătean să electrifice grilajul metalic al magazinului pe care îl deţine în localitate.

Autorii poveştii stupide care s-a soldat cu moartea lui Vasile Lupu (17 ani) riscă ani grei de puşcărie pentru gestul lor.

În data de 12.07.2009 , tânărul s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui magazin din localitatea Pechea şi a atins din greşeală grilajul metalic al uneia dintre ferestre, fără să ştie că acesta fusese electrificat. Băiatul a murit în chinuri groaznice în doar câteva secunde iar ulterior a ieşit la iveală ce se întâmplase.

Patroana buticului, Raluca Simion, a discutat cu un electrician din comună, Toader Manea, să realizeze o instalaţie artizanală, ce racorda gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului la sistemul de alimentare cu energie electrică. Asta după ce magazinul fusese spart de cinci ori de către hoţi în ultimele luni.

Nu recunoaşte nimic

Revoltător este faptul că femeia trimisă în judecată pentru instigare la omor calificat nu recunoaşte că i-ar fi cerut lui Toader Manea să realizeze instalaţia ucigaşă.

În declaraţia dată în faţa procurorilor, Raluca Simion susţine că l-a rugat pe bărbat doar să pună nişte becuri la magazinul său şi nimic altceva.

 „Electricianul ne-a declarat că nu era nebun să facă aşa ceva de unul singur. El ştia clar care sunt consecinţele faptei sale. Ce urmează să se întâmple. De aceea, a fost trimis în judecată pentru omor calificat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Sorin Leau.

Gestul diabolic îi va costa pe cei doi până la 25 de ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite