Galaţi: Patroana ucigaşă rămâne în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Patroana ucigaşă rămâne în închisoare
Galaţi: Patroana ucigaşă rămâne în închisoare

Raluca Mirela Simion, femeia care a ucis un adolescent de doar 17 ani după ce a pus un consătean ,din comuna Pechea, să electrifice grilajul uneia dintre ferestrele magazinului pe care îl deţinea, va sta încă 29 de zile în arest preventiv.

Femeia le-a cerut judecătorilor, în urmă cu trei zile, să înlocuiască măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea.

 Patroana unui magazin din Pechea este acuzată de instigare la omor calificat după ce, în mod iresponsabil, i-a cerut lui Manea Toader, un consătean, să racordeze grilajul metalic instalat la una dintre ferestre la  sistemul de alimentare cu energie electrică.

Rezultatul a fost tragic. Un adolescent, Lupu Marian Vasile, a atins gratiile electrificate pe când încerca să se adăpostească de ploaie în data de 12 iulie 2009 şi a murit în chinuri groaznice chiar în ziua când împlinea 17 ani.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea  în judecată a lui Lupu Marian Vasile pentru omor calificat şi a lui Raluca Mirela Simion pentru instigare la omor calificat.

Femeia a negat că i-ar fi cerut lui Manea Toader să instaleze dispozitivul improvizat care a provocat moartea adolescentului, dar a recunoscut că magazinul îi fusese spart de cinci ori de când l-a deschis, ultima dată chiar în noaptea dinaintea incidentului.

Judecătorii au hotărât că solicitarea lui Raluca Mirela Simion de a fi judecată în libertate nu este justificată ţinând cont de gravitatea faptei comise.

“Instanţa de judecată a apreciat ca fiind nefondată cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, formulată de inculpata Simion Raluca”, ne-a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu.
Dacă va fi găsită vinovată, patroana ucigaşă riscă să stea după gratii până la 25 de ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite