Pastrama, micii, berea şi goana după „shopping” au făcut legea în prima zi a Târgului de Toamnă (GALERIE FOTO+VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii au venit în piaţă încă de la primele ore ale dimineţii Foto: Bogdan Dimofte
Gălăţenii au venit în piaţă încă de la primele ore ale dimineţii Foto: Bogdan Dimofte

Preţurile mai mici decât de obicei, gama largă de produse naturale şi tradiţionale şi mai ales mirosul emanat de grătare încinse au adunat sute de gălăţeni încă de la prima oră în Piaţa Centrală. În timp ce gospodinele s-au înghesuie la tarabele pline cu legume şi fructe pentru iarnă, bărbaţii au preferat o pastramă în sânge sau un mic bine rumenit, stinse de o bere rece.

Agitaţie mare în Piaţa centrală ieri dimineaţă cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Târgului de Toamnă de la Galaţi. Primarul Dumitru Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţean, Eugen Chebac şi directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Eugen Zaharia, au dat startul la cumpărături.

„Am ajuns la cea de-a zecea ediţie şi este foarte bine. Ne mândrim cu asta. Anul a fost unul foarte bun atât pentru mici producători cât şi pentru cei cu recoltă mare. E bine că ţăranul se întoarce la meseria de bază”, a spus Eugen Chebac, preşedintele CJ.

VEZI AICI GALERIE FOTO 1

 

În ceea ce-l priveşte pe primar, acesta a fost interesat de produsele lactate în special. „Târgul este foarte bun. Sperăm să rămână în continuare în viaţă. Eu am venit să-mi cumpăr brânză. E sunt cu brânzeturile”, a spus Dumitru Nicolae.

Sute de oameni au dat năvală la tarabele şi standurile pline ochi cu bunătăţuri. Cartofi, roşii, mere, brânzeturi, prăjituri, vinuri, preparate din carne, peşte şi chiar raci vii, din toate acestea au avut de ales gospodinele.

„Deocamdată ne uităm peste tot. Facem turul pieţii şi apoi cumpărăm ce avem nevoie. Suntem mulţumiţi de preţuri”, a declarat Ana Apostoleanu, o gălăţeancă de 59 de ani.

Primarul Dumitru Nicolae şi Eugen Zaharia, directorul Administraţiei Pieţelor

VEZI AICI GALERIE FOTO 2



Pe de o parte comercianţii erau foarte mulţumiţi de faptul că vânzările au mers perfect încă de la prima oră a dimineţii, dar în acelaşi timp îşi făceau griji că nu vor putea să-şi acopere cheltuielile pentru tot anul de muncă.

„Venim cu mere tocmai din Vrancea. Sunt de cea mai bună calitate. Preţul este bun atât pentru noi cât şi pentru clinţi. Totuşi, nu ştim dacă ne amortizăm investiţia. Sperăm să fie bine. Oricum, după aceste trei zile sigur vom fi pe plus”, a spus Ciprian Radu, unul dintre comercianţi.  

Grătare şi muzică

În timp ce gospodinele se îmbulzeau la tarabele cu legume fructe şi alte bunătăţuri, bărbaţii au venit la târg cu un sigur scop. Micii, pastrama, muzică, mustul sau berea rece.

„Am venit să văd despre ce este vorba şi cum se prezintă lucrurile în acest an. Nu am nicio listă de cumpărături la mine. Am venit doar să mănânc câţiva mici cu muştar şi să beau o bere rece. Atât”, a declarat Marin Petrescu, de 80 de ani.

Târgul de Toamnă 2011

VEZI AICI VIDEO

Mesele amplasate lângă scenă erau pline de clienţi, iar comercianţii abia mai făceau faţă comenzilor. În timp ce unii se înfruptau din pastrama şi micii la agrătar, alţii, cu mai puţini bani la ei, salivau pe lângă mieii la proţap care se rumeneau uşor. Toate acestea erau susţinute de aproape de muzică şi dansuri populare.
 
„Preţurile mici, muzica şi voia bună vor fi aici trei zile consecutive, de dimineaţă până seara”, a declarat Eugen Zaharia, directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite