Partida de box Lucian Bute - Brian Magee este transmisă în direct pe B1 TV, duminică dimineaţă, la ora 5.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul va avea loc la Bell Centre din Montreal, iar pugilistul român îşi va pune la bătaie centura pentru a şaptea oară. Interesant este că Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului a sponsorizat o parte din cheltuielile de transmisie a meciului!

Postul de televiziune B1 TV va transmite, în exclusivitate, meciul pe care pugilistul român Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF, îl va avea cu nord-irlandezul Brian Magee. Partida de box va fi transmisă în direct în dimineaţa zilei de 20 martie, de la ora 5.00.

Pentru cei care ratează marele eveniment, acesta va fi redifuzat în aceeaşi zi, în Prime Time.
Interesant este că o parte din costurile de transmisie au fost suportate de Nicuşor Ciumacenco, viceprimar al municipiului Galaţi.

„De patru ani, un om a pus Galaţiul pe harta mondială a boxului. Este vorba de Lucian Bute. Din păcate, nu toate meciurile lui au putut fi urmărite în ţară, chiar dacă era vorba de un campion mondial. Ne mândrim cu el şi am vrut să-i arătăm că gălăţenii îi sunt alături şi prin fapte, nu doar prin vorbe, aşa că am decis să sprijinim cumpărarea drepturilor de televizare”, a explicat Ciumacenco.

Potrivit viceprimarului, negocierile au demarat încă din luna februarie, existând discuţii cu mai multe posturi tv interesate de eveniment.

„Un ajutor deosebit l-am primit din partea lui Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box. Împreună cu reprezentanţii Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est am României, am reuşit să strângem suma negociată cu reprezentanţii postului B1, astfel încât Lucian Bute să poată fi urmărit şi de către români”.

Ciumacenco a acoperit un sfert din costurile de transmisie a meciului, „la pachet” cu o asociaţie a întreprinzătorillor din Galaţi.

În zilele premergătoare meciului, B1 TV va difuza, în premieră pentru ţara noastră, partida de box disputată de Lucian Bute împotriva lui Jesse Brinkley în luna octombrie a anului trecut. La vremea respectivă, evenimentul nu a fost transmis de niciun post de televiziune din România.

Lucian Bute (31 de ani) a devenit boxer profesionist în 2003, când a semnat un contract cu clubul canadian Interbox. Campionul român are în palmares 27 de victorii din 27 de meciuri disputate. 22 dintre acestea au fost câştigate prin Knock Out.

Lucian Bute a câştigat titlul de campion mondial în versiunea IBF pe 19 octombrie 2007, când l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. El a devenit, astfel, al treilea român care a câștigat un titlu mondial la profesionişti, după Leonard Doroftei şi Mihai Leu.

Brian Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în carieră, reuşind să câştige 34. Dintre acestea, 24 au fost obţinute prin KO. Până acum, Brian Magee a pierdut trei meciuri şi a remizat o dată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite