Părinţii handbalistei Adina Fiera, optimişti înaintea semifinalei CE: „Fetelor, vă aşteptăm cu medalia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stănică şi Mariana Meiroşu, împreună cu elevii lor: „Hai România!”
Stănică şi Mariana Meiroşu, împreună cu elevii lor: „Hai România!”

Încurajări de acasă pentru handbalistele din echipa naţională de handbal a României înaintea semifinalei contra Suediei de la Campionatul European, care se va disputa astăzi de la ora 15.30. Părinţii Adinei Fiera îşi fac planuri pentru a le aştepta pe handbaliste la aeroport, convinşi că acestea se vor întoarce medaliate.

La Şcoala Generală numărul 43 „Dan Barbilian" din Galaţi nu prea găseşti dascăl care să nu aibă habar de handbal. De aici au pornit spre marea performanţă multe handbaliste de mare valoare, cele mai cunoscute fiind Adina Meiroşu Fiera şi sora sa mai mare, Diana. Cel care le-a pus mingea în braţe, profesorul Victor Popescu, nu era ieri în şcoala unde sunt învăţători soţii Meiroşu, părinţii care astăzi vor avea emoţii uriaşe pentru Adina în semifinala contra Suedia.

Întrebăm unde îi găsim pe Mariana şi Stănică Meiroşu iar secretara şcolii nu are răbdare să ne îndrume, vrea mai întâi de toate să-şi trimită gândurile spre Danemarca, către Adina şi coechipiere: „Să le transmiteţi, Adinei şi tuturor fetelor că le iubim şi că avem mare încredere în ele, ştim că vor veni cu medalia acasă".

Mariana Meiroşu pregătea alături de copiii de clasa a doua, pentru după-amiază, serbarea de Crăciun, în micuţa sală de sport. Familia sa vine după un an presărat cu multă durere, Adina a pierdut o sarcină cu doi gemeni, iar zilele trecute a decedat şi ultima sa bunică, cea din partea mamei.

„Sper să împletim lacrimile de durere de acasă cu cele ale bucuriei din Danemarca. Am încercat să o protejăm pe Adina, să nu-i spunem, dar cineva a sunat-o să o felicite pentru calificare şi i-a transmis şi condoleanţe. Adina e sensibilă, o iubea foarte mult, dar ne-a promis că va fi tare", mărturiseşte mama handbalistei. Îşi doreşte ca măcar pe plan sportiv, 2010 să fie un an reuşit.

„Ar fi un an fabulos, cu două finale, după cea din Liga Campionilor să o avem şi pe cea de Campionat European. Ar mai alina din durerea personală a pierderii sarcinei. Vreau să cred că meciul cu Suedia va fi abordat altfel din toate punctele de vedere decât cel cu Rusia. Echipa Suediei este acum mult mai puternică decât în ultimii ani, dar dacă Dumnezeu va fi român, sâmbătă dupa-amiază vom fi în finală. Toată familia şi toţi din şcoală le ţinem pumnii fetelor. Baftă maximă şi putere de concentrare", a mai spus Mariana Meiroşu.

Tatăl Adinei, Stănică Meiroşu, este de un optimism debordant. „Am încredere totală, ştiu că vor câştiga. De acasă le este transmisă toată energia pozitivă iar ele sunt capabile să o primească. Fetelor, vă vrem în finală, iar dacă tot ajungeţi acolo, să o şi câştigaţi. Luni vă aşteptăm la aeroport, să veniţi cu medaliile", este mesajul transmis de Stănică Meiroşu către Herning, oraşul gazdă al semifinalei de astăzi.

Încurajări au fost transmise şi de o fostă elevă a şotilor Meiroşu, Neta Dumitran Susanu, care o ştie pe Adina de când nici nu făcuse primii paşi.

„Felicitări părinţilor care au crescut aşa fete. Eu am acum 38 ani şi domnul Stănică Meiroşu mi-a fost învăţător. Pe Diana o plimbam cu căruciorul când eram în clasa I, apoi a venit şi Adina, când noi terminam clasa a patra. Tatăl lor era mereu pus pe glume, un om energic. Mă bucur că cele două fete ale învăţătorului meu au crescut atât de frumos şi ne reprezintă cu mândrie în lume. Bravo Adina, te aşteptăm cu medalia", a povestit Neti Susanu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite