Părintele Trabantului electric şi-a scos invenţia la plimbare pe Faleză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Trabi Electric a uimit trecătorii din Galaţi
Noul Trabi Electric a uimit trecătorii din Galaţi

După mai bine de o lună de muncă la noul Trabant electric şi o investiţie de peste 5.000 de euro, Marin Dobre a reuşit să o vadă pe străzile oraşului

După ce a uimit Galaţiul cu excentrica limuzină Trabant, dar şi cu primul Trabant decapotabil, cel mai mare iubitor al istoricelor automobile germane, gălăţeanul Marin Dobre, a dat o nouă lovitură pe piaţa auto: primul Trabant electric! Asta şi în condiţiile în care bursa preţurilor carburanţilor tradiţionali suferă din ce în ce mai des modificări care sunt de cele mai multe ori în plus.

Noul Trabant electric este de fapt construit pe „osatura" unui vechi Trabant 600, cu un motor în doi timpi foarte poluant. Marin Dobre se laudă că Trabantul electric este o premieră pentru România în materie de automobile electrice.

Părintele noului Trabi electric intenţionează să încerce să doteze cu un motor electric şi un autovehicul utilitar. Dacă totul va merge bine, Marin Dobre se gândeşte chiar să producă maşini electrice de la zero.

Invenţia lui Marin Dobre a reuşit să atragă admiraţia celor câţiva gălăţeni care se plimbau astăzi pe Faleza Dunării.

Colecţionar sadea!

Colecţia lui Marin Dobre nu este una impresionantă. Are în schimb toate modelele fabricate până acum: Trabant 601, cu motor în doi timpi (pe care l-a transformat în Cabrio) şi Trabant 1,1 cu motor de VW Polo în patru timpi (de asemenea, transformat în Cabrio). Piesa de rezistenţă este fără îndoială Limuzina Trabant, pe care colecţionarul a finalizat-o anul trecut, în noiembrie.

"Maşina este lungă de şase metri şi a fost realizată din trei maşini Trabant. Limuzina are două punţi este decapotabilă", spune Marin Dobre. Acum, colecţia lui se va înnoi cu ultimul model de Trabi electric.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite