Parchetul a trimis în judecată 13 angajaţi ai Penitenciarului Galaţi pentru că au omorât în bătaie un deţinut. Scenele au fost înregistrate de camerele de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii îi acuză pe gardieni că l-au bătut în mai multe rânduri pe Constantin Sandu, deţinut condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru că nu l-au putut calma în timpul crizelor de  "delirium tremens" date de dependenţa de alcool.

Curtea de Apel Galaţi a dispus iniţial arestarea agentului şef principal BC şi agentului principal NC pentru omor calificat şi purtare abuzivă, inspectorul principal CG fiind judecat în libertate pentru complicitate la aceste infracţiuni, dar şi fals intelectual.

În boxa acuzaţilor au ajuns ulterior şi CCI, VM şi PB, agenţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, sub acuzaţiile de omor şi purtare abuzivă .

Cei cinci sunt consideraţi responsabili de moartea lui Constantin Sandu, deţinut încarcerat în Penitenciarul Galaţi pentru furt calificat, care a murit pe 4 iunie 2010 în urma bătăilor repetate administrate de gardieni.

Procurorii au stabilit că victima, Constantin Sandu (43 de ani), era foarte agitat din cauza crizelor de „delirium tremens" date de dependenţa de alcool.

Pentru că nu putea fi calmat, gardienii l-au bătut cu pumnii şi cu picioarele, iar toată întâmplarea a fost înregistrată de camerele de supraveghere.

"Prin rechizitoriu au fost inculpate 13 persoane, angajaţi ai Penitenciarului Galaţi, pentru acuzaţii pornind de la omor şi purtare abuzivă până la neglijenţă în serviciu, fals intelectual şi mărturie mincinoasă", ne-a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Alţi şapte angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi urmează să răspundă penal pentru că au fost implicaţi într-un fel sau altul în uciderea lui Constantin Sandu sau muşamalizarea celor întâmplate.

Este vorba despre DI (acuzat de neglijenţă în serviciu), DV(fals intelectual şi neglijenţă în serviciu), CZ (fals intelectual şi mărturie mincinoasă), EM (fals intelectual, uz de fals şi neglijenţă în serviciu), C C (fals intelectual şi mărturie mincinoasă), VM (fals intelectual) şi IBB (abuz în serviciu şi fals intelectual).

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite