Galaţi: Aici sunt banii dumneavoastră! Parc public construit cu o firmă de ospătari şi chelneriţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţii comerciale Pibunni srl, specializată în alimentaţie publică, municipalitatea i-a încredinţat amenajarea unui parc, lucrare de 400.000 euro. Firma, care are 22 de salariaţi, s-a angajat să transforme în loc de promenadă un teren viran din Micro 21

Primăria Galaţi a organizat în luna iulie a acestui an o licitaţie pentru amenajarea unui parc, licitaţie câştigată de o firmă care are legătură cu iarba verde numai prin calitatea micilor la grătar serviţi clienţilor săi în Pădurea Gârboavele. Pibunni srl este specializată în catering şi administrare de restaurante.

Parcul care urmează a fi amenajat este situat în Micro 21, între blocurile R4-R7 şi supermarketul Selgros. Licitaţia pentru această lucrare a fost realizată de municipalitate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea contractului este de aproximativ 400.000 euro.

„Ministerul Mediului suportă din contravaloarea lucrării un milion de lei, diferenţa urmând să fie achitată de către Primărie. Totul a fost la vedere, corect", afirmă Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.

Interesant este că în conformitatele cu datele oficiale de la Registrul Comerţului, SC Pibunni srl are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de alimentaţie publică şi are în administrare hotelul „Alex" şi complexul turistic de la Gărboavele. Prin urmare activitatea sa de bază nu are nimic în comun cu lucrările de infrastructură publică.

„Realizăm şi astfel de lucrări. Este adevărat că lumea ne ştie după restaurante, însă avem specialişti în domeniu. Nu vrem să subcontractăm. Noi vom lucra cu drag şi spor", ne-a declarat Ionel Borcea, patronul Pibunni.

Iată ce va lucra „cu drag şi spor" firma renumită pentru micii săi exceleţi şi berea rece: lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de joacă, instalarea unei reţele de conducte de apă şi lucrării de construire a drumurilor şi aleilor de acces.

Suprafaţa totală care trebuie amenajată este de 45.500 de metri pătraţi, din care 2.700 mp de alei pietonale. Parcul urmează să fie dotat cu 82 de bănci de lemn iar locurile de joacă vor avea evident leagăne, tobogane etc.. Caietul de sarcini mai prevede plantarea a 2.750 de puieţi de arbori şi a 31.000 de arbuşti.

Una dintre condiţiile de selecţie la licitaţie a fost cifra de afaceri pe ultimii trei ani (2007, 2008 si 2009) de minim patru milioane de lei. Pibunni a avut în 2007 o cifră de afaceri de 2,6 milioane, în 2008 - 1,8 milioane, iar în 2009 - 2,1 milioane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite