FOTO Paradă cu Trabanturi inedite pe străzile Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modele inedite de Trabant vor putea fi văzute în acest week-end pe străzile oraşului. Foto: Bogdan Nistor
Modele inedite de Trabant vor putea fi văzute în acest week-end pe străzile oraşului. Foto: Bogdan Nistor

Parada face parte dintr-un Festival al Trabanturilor, unde pot fi aflate detalii inedite despre bătrâna maşină nemţească. Colecţionarii vor tăia sâmbătă seara şi un tort al trabantiştilor, care nu putea avea decât forma unui Trabant!

Festivalul Trabanturilor - unul dintre visurile colecţionarului gălăţean Marin Dobre - va deveni realitate la sfârşitul acestei săptămâni. Acesta a reuşit chiar să convingă autorităţile locale să-i dea voie să facă şi o paradă pe străzile oraşului cu cele mai inedite modele de Trabant.

Festivalul va debuta sâmbătă, la ora 10.00, pe esplanada de la „Potcoava de Aur", acolo unde vor fi urcate cele 15 modele de Trabant venite din toată ţara.

„Vin colecţionari din Transilvania, din nordul Moldovei, cu tot felul de maşini recondiţionate. Veţi putea vedea chiar şi o variantă militară de Trabant", spune organizatorul festivalului, Marin Dobre.

Cinci dintre exponate vor fi ale colecţionarului din Galaţi. Vorbim despre un Trabant 601, cu motor în doi timpi (pe care l-a transformat în Cabrio), un Trabant 1,1 cu motor de VW Polo în patru timpi (de asemenea, transformat în Cabrio) şi două Trabanturi electrice.

CLICK PE COLAJ PENTRU FOTOGALERIE

Foto Florin Costache

Piesa de rezistenţă pare să fie Limuzina Trabant, lungă de şase metri şi cosntruită din trei maşini Trabant. Limuzina are două punţi şi este decapotabilă.

Tortul trabantiştilor

Sâmbătă seara, de la ora 17.00, participanţii la ineditul festival vor tăia, în prezenţa curioşilor care se vor afla prin zonă, „tortul trabantiştilor", o prăjitură de peste cinci kilograme care nu putea avea altă formă decât de Trabant.

Seara se va încheia pentru colecţionari cu un borş de peşte. „Aşa, ca să-şi amintească oamenii că au trecut pe la Dunăre", spune râzând organizatorul.

Duminică dimineaţă, tot de la ora 10.00 va avea loc parada Trabanturilor. Micile autoturisme vor străbate în lung şi-n lat străzile oraşului, după care vor poposi din nou pentru a fi admirate pe platforma de la Potcoava de Aur, acolo unde vor sta până la ora 13.00.

„Am reuşit cu greu să conving autorităţile rutiere că nu-i vorba despre un concurs, ci despre o paradă şi până la urmă m-au lăsat să o fac", spune Marin Dobre.

Dacă festivalul va avea succes, omul de afaceri gălăţean se gândeşte să înfiinţeze un Fan-Club al trabantiştilor din toată ţara.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite