Galaţi:„Roadele Pământului” sunt expuse la Grădina Botanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi expozanţi sunt meşteri populari,dar sunt şi câteva zeci de elevi de la Şcoala „Mihail Sadoveanu”

După ce în urmă cu două săptămâni ne-a încântat ochiul cu o mare de crizanteme, în acest week-end Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ne propune un alt spectacol vizual. Astăzi a fost inaugurată cea de-a şasea ediţie a expoziţiei „Fructe şi Seminţe, Roadele Pământului”, organizată de secţia „Grădina Botanică” din cadrul muzeului gălăţean.

„Sămânţa reprezintă modalitatea prin care o plantă poate lăsa urmaşi, de aici şi importanţa acesteia în conservarea şi perpetuarea biodiversităţii vegetale şi a cadrului natural”, ne-a declarat muzeologul Paul Lupoae, coordonatorul expoziţiei.

Trei zile de expoziţie


Expozanţii din acest an sunt meşteri populari gălăţeni cu experienţă, precum şi elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Galaţi. Aceştia din urmă au venit şi cu o expoziţie de desene inspirate din tematica manifestării: fructe şi seminţe.

„Vizitatorii vor avea ocazia să descopere că plantele au frumuseţea lor aparte chiar şi toamna. Fructele şi seminţele sunt dovada vie a simplităţii şi frumuseţii naturii, caracteristici care vor ajunge, credem noi, la sufelete celor care vor veni la Complexul de Ştiinţele Naturii pentru a vedea… roadele Pământului”, mai spun organizatorii. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 13 – 15 noiembrie,  între orele 9.00 – 17.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite