Dubai, păzea! Palmierii s-au întors pe strada Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Oraşul teilor” va deveni, din această săptămână şi al palmierilor rătăciţi pe malul Dunării. Pentru al doilea an consecutiv, gălăţenii vor putea admira arborii exotici din ghivecele reamplasate pe Strada Brăilei.

Pe timpul sezonului rece, arborii  exotici au fost păstraţi în sera Administraţiei Domeniului Public (ADP). Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, muncitorii de la ADP lucrau de zor la mutarea palmierilor.

“S-au conservat neaşteptat de bine. Aici în seră au avut în permanenţă căldură, apă şi lumină. Să ştiţi că am vorbit cu un coleg de la Constanţa care mi-a spus că acolo au învelit palmierii în rogojină, cu paie şi s-au depreciat”, ne-a declarat şefa serei, ing. Georgeta Perj.

Cei opt palmieri au fost aduşi în Galaţi, în primăvara anului trecut, au o înălţime de 1,5-2 metri, şi au costat în total 16.000 de lei.
SADP mai pregăteşte gălăţenilor şi alte suprize: în câteva zile, pe bulevardul Brăilei, vor fi aduşi opt leandri, arbuşti cu flori alb, roz şi crem. De asemenea, alte câteva plante ornamentale, vor fi folosite la amenajarea a şase puncte de atracţie în oraş.

Fântâni arteziene pe bulevard

Strada Brăilei va suferi o adevărata operaţie cosmetică, conform  viceprimarului Nicuşor Ciumacenco. În viitorul apropiat, vor fi amplasate zece fântâni arteziene de aproximativ 40 metri pătraţi fiecare în zona dintre Inelul de Rocadă de la Ultimul Leu şi intersecţia cu Bulevardul Coşbuc.

Şi dacă tot nu sunt bani pentru reamenajarea plajei Dunărea şi repararea bazinelor cu valuri, la vară, pe caniculă, gălăţenii se vor putea scălda în artezienele de pe Brăilei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite