Paginile web ale universităţilor româneşti urcă în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În clasamentul Webometrics, mai toate universităţile - inclusiv Dunărea de Jos" au înregistrat "salturi" semnificative în ultimul an

Universitatea "Dunărea de Jos" a înregistrat în ultimul an o creştere constantă în celebrul clasament "Webometrics", întocmit de două ori pe an de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice (CSIC) din Spania.

Dacă în februarie 2010, universitatea de stat din Galaţi ocupa poziţia 2.357 în lume, la un an distanţă a urcat peste 400 de locuri, ceea ce nu este deloc uşor. Potrivit ultimului clasament dat publicităţii în urmă cu câteva zile, universitatea gălăţeană este pe locul 1.925 în lume şi pe 14 în România, un loc mai sus faţă de anul trecut.

"Este îmbucurător faptul că am urcat atât de multe poziţii în clasament. Înseamnă că este observat efortul conducerii şi al slujbaşilor universităţii. Totodată, suntem convinşi că mai avem mult de lucru, atât pentru a promova în continuare, cât şi pentru a ne menţine printre primele 20 de universităţi din România", spune Luiza Şerbănescu, de la Departamentul Comunicare din cadrul Universităţii gălăţene.

Tendinţa de îmbunătăţire a calităţii paginilor electronice este generalizată, în ea fiind agrenate mai toate instituţiile de învăţământ superior din ţară. Dacă în februarie 2010 aveam o singură universitate în primele 1.000 din lume - „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar în august acesteia i se mai alătura şi Universitatea Bucureşti, acum avem trei universităţi în primele 1.000: „Politehnica" din Bucureşti, „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi".

Şi Universitatea "Danubius" din Galaţi a înregistrat un salt spectaculos, de pe 6.427 tocmai pe 4.792. Aceasta se află pe poziţia a 29-a în ţară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite