Galaţi: “Muma Pădurii” o urmăreşte ca o fantasmă pe actriţa Rodica Panu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Panu este singura actriţă de la Teatrul Gulliver care a făcut parte şi din vechea trupă care a jucat în „Sânziana şi Pepelea”.

Rodica Panu joacă acest rol încă din 1989. “Îmi amintesc că am înlocuit-o pe marea actriţă Mioara Mocanu, care ieşise la pensie. Este foarte greu să înlocuieşti pe cineva, te marchează momentul. Trebuie să-i imprimi personalitatea proprie rolului primit, pe o osatură deja construită. Este mult mai greu să înlocuieşti”, povesteşte actriţa.

Regizorul de atunci – Mircea Nicolau – monta acest spectacol cu păpuşi “wayang” (din spatele paravanului). O bună perioadă de timp, povestea “Sânziana şi Pepelea” nu s-a mai jucat. După venirea lui Stelian Stancu la Teatrul Gulliver, spectacolul a fost reluat cu o scenografie mult îmbunătăţită. “I s-a pus o amprentă nouă. Piesele s-au jucat şi în spatele paravanului, dar şi pe scenă”, mai spune actriţa Rodica Panu.

Şi actorii mari au jucat acest rol

A fost o perioadă scurtă în care Rodica Panu nu a mai jucat în această poveste. Dar, asemenea unei fantasme, Muma Pădurii a revenit în viaţa ei. “Joc cu drag acest rol pentru că în costumul acesta au intrat actori mari ai Teatrului Gulliver: Mioara Mocanu sau Anca Jijie. Ori de câte ori intru pe scenă în acest rol, mă gândesc cu drag şi cu respect la aceşti actori”, mai spune actriţa. Muma Pădurii este ajutată de un discipol, fără de care nu ar putea duce la bun sfârşit rolul.

“Am un «zmeuleţ» mic – Mircea Văjianu. Este omul care îmi dă uneori imboldul necesar. este spiriduşul meu”, mai spune actriţa. Rodica Panu face teatru de păpuşi de aproape 30 de ani, iar de 20 joacă rolul Mumei Pădurii în “Sânziana şi Pepelea”. Chiar dacă spune că este greu să joci un rol negativ, actriţa nu este deloc afectată de acest lucru.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite