Pacienţii spitalului mănâncă din mila sponsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi se adânceşte pe zi ce trece. „Scenariul de groază” a început în urmă cu trei săptămâni, când s-a pus în discuţie pentru prima dată în istorie închiderea unităţii medicale.

Episodul doi a fost la numai o zi distanţă, când s-a luat măsura de a nu se mai face internări, excepţie făcând urgenţele. Totul a continuat cu o perioadă în care pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri se puteau interna doar cu programare.

Colapsul evident al spitalului se datorează lipsei acute de fonduri. Nu mai există de mult bani pentru medicamente, pentru materiale sanitare sau pentru orice lucruri necesare actului medical. 
Şi de parcă nu ar fi fost destul, seria episoadelor triste continuă cu sărăcia din bucătărie. În magazia cantinei bate vântul.

„Zilele astea am primit paste şi ciorbă lungă. Atât. Ceaiul e apă chioară. Ne-au spus că nu au cu ce. E greu tare de tot. Avem noroc de familie, care ne mai aduce câte ceva de acasă. Dar cine nu are posibilităţi nu ştiu ce face. Sunt foarte mulţi în situaţia asta”, spune pacientul Vasile Savin.

Banii din conturile spitalului nu mai pot acoperi cheltuielile ce ţin de bucătărie, singura soluţie venind din partea sponsorilor.

Fasole sponsorizată

„Situaţia de la bucătărie este într-adevăr neplăcută. Am alocat ceva bani luna aceasta, dar nu au fost de ajuns. Sperăm să primim fonduri ca să putem ieşi din impas. Până acum am mai avut noroc de alimentele pe care le-am primit de la Administraţia Pieţelor Galaţi. Ei ne-au dat fasole, cartofi şi alte legume, ca sposorizare”, spune Dumitru Işfan, director medical al Spitalului de Urgenţă Galaţi.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite