PORTRET Gălăţeanul care prinde vipere cu mâna goală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Trandafir, colecţionează obiecte de artă şi, mai nou, şerpi
Sorin Trandafir, colecţionează obiecte de artă şi, mai nou, şerpi

Sorin Trandafir, colecţionar pasionat, a strâns de-a lungul anilor, zeci de obiecte de artă şi animale printre care şi un şarpe boua constrictor.

Citiţi şi:

PORTRET Mircea Breahnă, avocatul care se luptă cu sistemul

Profil

Născut: 5 iulie 1962-Galaţi

Studii: Cursuri de parapsihologie, yoga, psihoterapie şi ghid montan

Stare civilă: necăsătorit

Îi place să trăiască liber şi crede că o slujbă nu reprezintă decât o programare socială a individului, care este astfel mai bine exploatat de către sistem.

Ori de câte ori are ocazia, „evadează" la munte, unde face expediţii şi prinde reptile cu mâna goală.

De mic copil, am prins vipere cu mâna goală. Nu îmi este frică. Dimpotrivă. Mă fascinează", ne-a declarat Sorin Trandafir.

Poate spune că a făcut cam de toate, ajungând la un moment dat să participe ca asociat la o afacere cu bijuterii. Este un împătimit colecţionar de obiecte rare, iar, în timp, şi-a format o colecţie importantă, care, nu o dată, a atras atenţia nedorită a hoţilor.

O viaţă pentru un medalion

O femeie i-a vândut lui Sorin un medalion acum un an şi jumătate. Piesa, este extrem de valoroasă, reprezentând-o pe maica Domnului în fildeş, încadrată într-un vitraliu miniatural, cu chenar din platină şi mici briliante, iar bagheta este din safir.

Medalionul a aparţinut unui soldat german, care fusese rănit în România, în timpul celui de-al doilea război mondial. Femeia care mi l-a vândut, l-a îngrijit şi pentru că nu avea bani, soldatul i-a dat ce avea el mai valoros: medalionul", ne spune Sorin povestea preţiosului obiect.

Colecţionează multe obiecte din argint vechi, unul dintre motive fiind acela că preţiosul metal este bacteriostatic. Colecţia sa include în prezent piese din aur, argint şi fildeş. Colaborează cu anticari din ţară pentru schimburi de obiecte rare.

Şerpii îl fascinează

Este fascinat de reptile, iar pasiunea este atât de puternică, încât în prezent, creşte un şarpe boa constrictor, în lungime de doi metri, în casa pe care şi-a cumpărat-o la Costineşti.

Intenţionez să-mi cumpăr şi un piton tigru. Şarpele boa este prea leneş", ne declară cu umor Sorin.

Îi place să studieze comportamentul animalelor pentru capacităţile lor de supravieţuire uimitoare. „Şerpii au capacităţi yoghine extraordinare. Se pot concentra ore întregi într-un punct", ne explică gălăţeanul.

Fascinaţia lui pentru şerpi îşi are originile în copilărie, când prindea şerpi de apă şi se juca cu ei. Îi plac sporturile nautice.Într-una din isprăvile sale memorabile, a plecat cu o barcă cu rame, de la Galaţi, la Costineşti, iar drumul a durat şapte zile.

Partener de călătorie i-a fost un câine ciobănesc, care avea rău de mare. „Nu rezista în barcă şi sărea în apă. L-am legat cu o sfoară ca să îl ţin în barcă", ne declară amuzat Sorin.

Îi place să organizeze excursii montane cu grupuri de turişti. Este pasionat de escalade, iar zonele preferate sunt munţii Bucegi, Piatra Craiului şi Herculane.

Ce îi place

Îmi place naturaleţea, profunzimea, spontaneitatea. Consider că rafinamentul este o priză de conştiinţă asupra naturii intime a fiinţei. Îmi plac oamenii care au curajul de a trăi intens, necenzurat, fără jumătaţi de măsură.

Ce nu îi place

Nu îmi place prefăcătoria. Asta o recunosc imediat. Nu îmi plac oamenii ezitanţi, oamenii superficiali. Eu nu lupt pentru cauze pierdute. Nu mă combin cu oameni care nu ştiu ce vor.

Întrebări şi răspunsuri

Ce spun prietenii despre pasiunea dumneavoastră pentru reptile?

Unii sunt încântaţi pentru că este ceva deosebit. Cei slabi se tem pentru că nu pot înţelege. Şarpele este un simbol profund şi în creştinism şi în tantra. Nu avem limite. Mulţi dintre noi nu ne cunoaştem potenţialul şi prea puţini îl explorează. Dumnezeu ne-a dat aripi să zburăm, dar unii preferă să se târască ca nişte viermi în viaţă.

De unde iniţiativa de a deveni ghid montan?

Munţii reprezintă văile şi piscurile sufletului nostru. Incursiunea o facem în interior. Când obţii ceva din greu cum este escaladarea unui munte, obţii o satisfacţie foarte mare. Îmi plac provocările, riscurile, dar cele asumate conştient.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite