Absurd: ouăle vopsite sunt mai ieftine decât cele nevopsite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Paşte comercianţii de ouă au vânzări record
De Paşte comercianţii de ouă au vânzări record

În hypermarket-uri, ouăle din import, gata vopsite,costă cu un ban mai puţin faţă de cele proaspete, provenite din fermele româneşti. Ofertele din pieţele şi hypermarketurile gălăţene nu ţin cont de criza economică şi încearcă să convingă gospodinele să cheltuiască exact ca în vremurile bune

Fie că este vorba de Piaţa Mare, Piaţa din Micro 19 sau de hypermarketuri, ouăle sunt omniprezente pe tarabele comercianţilor. Aduse în general din fermele din judeţele Galaţi şi Brăila, preţul acestora diferă în funcţie de mărime şi culoare.


În Piaţa Mare, în interiorul halei, preţurile se învârt în jurul sumei de 50 de bani. O singură tarabă afişează un preţ simţitor mai mic, de 40 de bani, însă ouăle respective sunt foarte mici.


„De luni, au început să se vândă ouă la carton. Lumea cumpără, pentru a vopsi de Paşte, iar miercuri şi joi va fi vârful vânzărilor. Noi avem marfă de la Brăila, de la Matca, dar şi de la un producător din Galaţi", a declarat Ionica Donciu, comerciant.


Exact aceleaşi preţuri sunt afişate şi în Piaţa din Micro 19, singura diferenţă fiind că acolo există şi oameni mai întreprinzători, care au ales să vândă ouă „refolosibile"

„Dai doi lei pe oul meu, însă poţi fi convins că nu ţi-l sparge nimeni", se laudă Ionel Popescu, meşter popular care şi-a înşirat pe marginea drumului ouăle roşii. Secretul ouălor sale este că sunt confecţionate în întregime din lemn.


Hypermarketul umblă cu oul vopsit


Lanţurile de magazine au venit cu oferte tentante inclusiv pentru cei care nu au destul timp pentru a-şi face pregătirile de Paşte.
Astfel, o caserolă cu zece ouă proaspete costă 7.99 lei, în timp ce acelaşi număr de ouă vopsite, provenite din Germania, au preţul de 6.99 de lei. Cea mai ieftină variantă pentru gospodinele care vin la hypermarketuri este să achiziţioneze un carton de 30 de ouă, la preţul de 13.99 lei.

Atenţie ce consumaţi!

Pentru evitarea situaţiilor neplăcute, inspectorii de la Protecţia Consumatorului le recomandă gălăţenilor să verifice ouălele de două ori înainte de a le cumpăra. „Trebuie evitată cumpărarea ouălor a căror coajă este crăpată, murdară. Aveţi grijă ca la spargere, ouăle să nu prezinte albuşul tulbure sau amestecat cu gălbenuşul. În cazul vopselelor de preferat este ca aceasta să fie cumpărată doar din locuri autorizate. La fel de important este să nu se utilizeze vopsea pentru alte destinaţii precum cea tipografică sau pentru textile pentru colorarea ouălelor", a declarat Constantin Olaru, director coordonator la Protecţia Consumatorului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite