Oţelul se scotoceşte după bani de nocturnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu se pune nocturna, suporterii Oţelului vor trebui să-şi vadă echipa jucând "acasă" în alt oraş
Dacă nu se pune nocturna, suporterii Oţelului vor trebui să-şi vadă echipa jucând "acasă" în alt oraş

FC Oţelul Galaţi riscă să nu aibă stadionul omologat pentru ediţia viitoare a Ligii I, dacă nu va avea montată la timp instalaţia de nocturnă. Lucrarea ar urma să fie finanţată de combinatul ArcelorMittal, dar suma respectivă se va scădea din banii care erau destinaţi echipei.

Directorul general de la FC Oţelul, Marius Stan, a declarat că aşteaptă dintr-un moment în altul semnarea contractului pentru montarea nocturnei pe stadionul Oţelul. „Chiar astăzi am fost în combinat pentru a discuta acest subiect, este posibil chiar ca până la sfârşitul zilei să se semneze contractul. Am primit asigurări că se va face acest lucru cât mai repede posibil, pentru că deja suntem contratimp", a spus Marius Stan.


Stadionul „Oţelul" este proprietatea ArcelorMittal, de aceea lucrarea va fi plătită de către combinat, costurile fiind estimate la aproximativ un milion de euro.
Însă, suma respectivă va fi scăzută din contractul de sponsorizare a clubului. La fel ca şi anul trecut, ArcelorMittal are alocată suma de 2,5 milioane de euro pentru susţinerea activităţii clubului de fotbal şi include şi costurile pentru nocturnă.


„Vrem, nu vrem, aceasta este situaţia, suntem obligaţi să vindem jucători. Nu ştiu cum o să o scoatem la capăt în condiiţiile în care de la combinat vom primi practic jumătate din ce a fost anul trecut. Pierdem un milion de euro pe care trebuie să-l recuperăm de undeva. Iar surse importante nu pot fi decât vânzarea de jucători şi drepturile de televizare. De aceea ne-au durut atât de mult înfrângerile cu Steaua şi Dinamo, pentru că orice loc mai sus în clasamentul final înseamnă o sumă de bani importantă", a adăugat Marius Stan.


Dacă instalaţia nu va fi montată la timp şi stadionul „Oţelul" nu va fi omologat, gruparea gălăţeană va fi nevoită să joace într-un alt oraş cu un stadion care să îndeplinească condiţiile de licenţiere, la o distanţă de cel mult 200 kilometri de Galaţi. Cele două variante care îndeplinesc aceste condiţii sunt Buzău şi Bacău.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite