Oţelul cu dominarea, Steaua cu punctele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu (centru) a marcat după o contră norocoasă
Bogdan Stancu (centru) a marcat după o contră norocoasă

Oţelul a terminat meciul atacând şi cu portarul, dar a pierdut meciul din Ghencea, 0-1 cu Steaua. Gălăţenii au acuzat arbitrajul, reclamând neacordarea unui penalty la un fault asupra lui Axente

Steaua a obţinut prima victorie în anul 2010, la capătul unui meci în care a învins cu mari emoţii Oţelul Galaţi, scor 1-0. Bogdan Stancu a marcat golul de trei puncte, tensionând şi mai mult relaţiile dintre clubul din Ghencea şi Federaţia Română de Fotbal. Patronul Gigi Becali a declarat că atacantul a fost dat accidentat pentru a nu participa la meciul Naţionalei B cu Italia. Sub ochii selecţionerului Răzvan Lucescu, prezent în tribună, Stancu a avut o evoluţie bună şi a deschis scorul încă din minutul 12.

Chiar dacă a câştigat, Steaua a tremurat serios, în faţa oaspeţilor care au dominat jocul şi au trimis mingea în bară cu puţin timp înainte de final.
Tupeul promis de gălăţeni înainte de meci a fost uitat la vestiare, Oţelul având o primă repriză moale, lipsită de mult dorita agresivitate.

"Ne-am împotmolit şi nu este prea plăcut. Uitasem gustul înfrângerii, dar cand te multumeşti cu puţin, asta e deznodământul. Sunt dezamăgit că am pierdut jucând fără curaj. În prima parte, au tremurat chiloţii pe unii dintre jucătorii noştri. Golul l-am luat după o greşeala impardonabilă", a spus Marius Stan, directorul general de la Oţelul.

În repriza secundă, Oţelul a jucat altceva, împingând continuu jocul spre careul advers. Steaua nu mai fusese dominată în Ghencea în aşa hal de pe vremea disputelor cu Real sau Lyon, însă Oţelul s-a împotmolit în faţa porţii, nereuşind să-şi concretizeze superioritatea prin prea multe şanse de gol. O bară a lui Râpă şi final de meci cu Gravovac în careul stelist, portarul punând capul pentru o minge care s-a scurs la câteva degete de bară.

Supărarea din tabăra gălăţeană a fost amplificată de o eroare a arbitrului Victor Berbecaru, care le-a refuzat un penalty în minutul 68 la un fault în careu comis de Parpas asupra lui Axente. „Arbitrul a greşit la acea fază. Decizia corectă era penalty şi eliminare. Parpas nu atinge mingea, dar îl incomodează clar pe Axente", a spus Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA. De aceeaşi părere este şi fostul arbitru Aron Huzu.

"A fost penalty la duelul Parpas - Axente, se impunea si cartonas rosu. Apărătorul nu juca mingea, îl impiedica pe atacant, iar faptul că atacantul avea şi posesia mingii inseamna că trebuia să se dea şi cartonaş. Aici nu e vorba despre un contact, ci de o intenţie a apărătorului de a-l impiedica pe atacant să işi continue drumul spre poartă. Arbitrul trebuie sa ia în calcul mingea, să vadă dacă apărătorul atinge balonul", a declarat Huzu.
Şi steliştii au reclamat o greşeală de arbitraj, la o fază din prima repriză când s-a semnalizat eronat ofsaid când Nicoliţă scăpase singur cu portarul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite