Oţelul joacă ultimul său meci din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţelul îşi ia rămas bun de la suporteri
Oţelul îşi ia rămas bun de la suporteri

Oţelul Galaţi - Universitatea Craiova, din ultima etapă a turului Ligii I, se dispută mâine la Galaţi, de la ora 14.00. Cine pierde, va ierna în zona locurilor retrogradante.

Meci fierbinte la apariţia gerului. Sezonul fotbalistic se închide cu o confruntare între două echipe care au dezamăgit în acest tur de campionat şi care se află la foarte mică distanţă de linia care delimitează locurile retrogradante. Miza este uriaşă, doar cine câştigă va avea parte de o vacanţă de iarnă mai liniştită. Egalul nu ajunge nici măcar pentru coada de la porc, astfel că ambii antrenori spun că numai victoria îi poate mulţumi.

Absenţe importante

Ambele echipe se confruntă cu probleme de efectiv majore. Universitatea vine fără Florin Costea, Găman, Prepeliţă - suspendaţi, Wobay, Dănănae, Baird şi Dilevski - accidentaţi.


La Oţelul, o singură absenţă, dar extrem de importantă în angrenajul echipei gălăţene, cea fundaşului central Cristian Sârghi - suspendat. Singura soluţie de înlocuire a acestuia este sârbul Milan Perendja, care a jucat foarte puţine minute până acum. Pentru că nu mai avea un fundaş central ca rezervă, antrenorul Dorinel Munteanu a fost nevoit să-l cheme de la echipa secundă pe puştiul bosniac Sipovici.

Ameninţarea „2 ianuarie"

Dorinel Munteanu a confirmat că îşi menţine ameninţarea făcută înaintea ultimilor patru etape, aceea de a-şi chema jucătorii la antrenamente încă din 2 ianuarie în cazul în care nu scot mai mult de şase puncte. Până acum s-au adunat patru puncte, astfel că doar victoria le poate aduce celor de la Oţelul o vacanţă ceva mai lungă.


„Pentru noi e un meci foarte important şi singura variantă este obţinerea victoriei. Nu contează câte absenţe are Craiova, depinde doar de noi dacă vom câştiga acest meci. Sper ca la ora partidei jucătorii mei să fie concentraţi şi pregătiţi din toate punctele de vedere să câştige. E şi ultima reprezentaţie din acest an în faţa propriilor suporteri şi ne dorim să le oferim o victorie. Altfel, vacanţa va fi mai scurtă", a declarat Dorinel Munteanu.


Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, a declarat că situaţia a devenit apăsătoare şi frustrantă pentru echipa sa, care nu poate aborda decât la victorie meciul cu Oţelul.


"Ne apasă situaţia din clasament, avem nevoie de puncte. Ne-am săturat de laude şi de rezultate injuste. Nu ne mai poate încălzi cu nimic un egal, chiar dacă este în deplasare. Trebuie să plecăm cu trei puncte de pe terenul Oţelului. Ne dorim foarte mult un succes în ultima etapă, pentru că ne-ar oferi puţină linişte după atâtea etape zbuciumate", a declarat antrenorul Universităţii Craiova.

ECHIPE PROBABILE

Oţelul Galaţi - Universitatea Craiova, stadion  "Oţelul", Digisport, sâmbătă, ora 14.00


OŢELUL Galaţi: 1 Baotici - 3 Râpă, 21 Perendja, 18 Costin, 23 Sălăgean - 29 Giurgiu, 26 Neagu - 7 Iorga, 30 Paraschiv, 15 Ibeh - 27 Pena
Antrenor Dorinel Munteanu
Rezerve: Abraham, Cârjă, Sipovic, S. Ilie, Viglianti, Antal, Axente


UNIVERSITATEA Craiova: 21 S. Lung jr. - 32 Bădoi, 6 D. Stoica, 4 Mitchell, 27 Rose - 2 Bărboianu, 8 Şoavă, 33 Trică, 25 Firţulescu - 9 M. Costea, 11 V. Badea.
Antrenor: Eugen Neagoe
Rezerve: Merlier, R. Barbu, Buşu, Dina, N. Nicolae, Roman, Surugiu


Arbitri: Cristian Balaj (B. Mare, Aurel Oniţa (Constanţa), Eduard Ungureanu (Bucureşti)

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite