Oţelul Galaţi: Întârzie semnarea contractului pentru nocturnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul riscă să aibă mari necazuri în prima parte a campionatului viitor, din cauza nocturnei. Deşi cei de la club ajunseseră la stadiul de semnare a contractului, negocierile au fost anulate. Cei de la FC Oţelul au analizat ofertele degeaba, problema nocturnei fiind preluată iar de combinat

Combinatul ArcelorMittal, proprietar al stadionului, a cerut să preia din nou această problemă, a alegerii firmei care să pună instalaţia de nocturnă. S-a ajuns astfel la aceeaşi situaţie existentă în urmă cu aproape două luni.


Atunci, cei din combinat începuseră să adune şi să analizeze oferte, apoi au pasat această sarcină celor de la club. După aproape o lună de căutat soluţia optimă prin oferte, cât mai ieftină, de calitate şi cu execuţie rapidă, cei de la Oţelul mai aşteptau doar un „ok" de la combinat, ce părea a fi doar o formalitate. „Am luat la bani mărunţi toate ofertele, am terminat negocierile, mai aşteptăm doar acordul conducerii combinatului", spunea Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, în urmă cu o lună.

Acum, totul va fi luat de la capăt de către cei de la ArcelorMittal, începând de la analiza ofertelor. „Suntem contratimp, se ocupă din nou cei din combinat, am pierdut astfel o lună", a declarat Marius Stan.


Din sezonul următor competitoarele din Liga I sunt obligate să joace pe o arenă cu nocturnă. Dacă lucrurile vor mai fi tergiversate mult, nu este exclus să se ajungă chiar în situaţia ingrată de a se juca meciurile de „acasă" într-un alt oraş, al cărui stadion să aibă nocturnă.
Marius Stan miza luna trecută pe o derogare din partea federaţiei şi a Ligii Profesioniste de Fotbal: „O să fim cu lucrările avansate, astfel o să primim o derogare, ne vor permite să jucăm acasă câteva etape fără nocturnă, până va fi gata instalarea".

În acest moment există riscul ca acea derogare să nu mai fie acordată. După ce va fi aleasă firma care să facă lucrarea, va trebui apoi făcut proiectul după care să se execute lucrarea propriu zisă şi abia după aceea să se treacă la fapte concrete. De la semnarea contractului şi până la primul bec aprins, se estimează un necesar de timp de minim patru luni. Dacă s-ar începe de astăzi să se lucreze la proiect, nocturna ar putea fi gata în noiembrie. În condiţiile în care campionatul va începe peste o lună şi jumătate, pe 23-24 iulie!

Probleme şi cu finanţarea lucrării


Costurile sunt estimate la minim 800.000 de euro şi urmează să fie suportate de către FC Oţelul, din contractul de sponsorizare cu ArcelorMittal pe acest an. Vin 2,5 milioane de euro dinspre combinat iar de aici se scad banii de nocturnă. Marius Stan anunţase găsirea unei soluţii care să nu afecteze prea mult bugetul echipei, plata în rate de câte 200.000 euro pe an, timp de minim patru ani, prin intermediul unei bănci. În noua variantă, este foarte posibil ca varianta bancară să cadă şi să fie nevoie să se plătească toată suma odată.

Mâine, reunirea lotului

Vacanţa fotbaliştilor de la Oţelul se va încheia mâine, când este programată reunirea lotului, la ora 16.00. După vizita medicală, care va fi efectuată începând de vineri, pe 13 iunie se va pleca spre Poiana Braşov, într-un prim stagiu de pregătire centralizată care se va încheia pe 26 iunie.
Al doilea cantonament al verii va fi făcut în Germania, în perioada 2-15 iulie, unde se doreşte disputarea a şase meciuri amicale. Deocamdată sunt perfectate cinci jocuri, după următorul program: 4 iulie - Oţelul - Dynamo Ceske Budejovice (Cehia Liga I), 6 iulie - Oţelul - MFK Kosice (Slovacia, I), 8 iulie - Oţelul - Waker Burghausen (Germania III), 10 iulie - Oţelul - SV Ried (Austria I) şi 14 iulie - Oţelul - Al Ahli Jeddah (Arabia Saudită I). Încă nu a fost stablit adversarul pentru 12 iulie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite