Galaţi: Oţelul încearcă prima victorie acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Oţelul încearcă prima victorie acasă
Galaţi: Oţelul încearcă prima victorie acasă

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi vor juca vineri contra celor de la FC Braşov, într-un meci din cadrul etapei a noua din Liga I, programat la Galaţi cu începere de la ora 16.00.

Cu un optimism alimentat de jocul şi rezultatul foarte bun din etapa precedentă, cei de la Oţelul speră ca în sfârşit să spargă gheaţa şi să obţină prima victorie pe propriul teren din acest campionat.

„Este momentul să depăşim acest complex al jocurilor de acasă şi să obţinem prima victorie. Avem nevoie ca suporterii să ne ajute, să menţină încrederea pe care băieţii mei o au după victoria de la Tg. Jiu. Suntem pregătiţi şi avem puterea să câştigăm”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu.

În afară de Cojoc (accidentat), Munteanu are o singură absenţă pentru acest joc: mijlocaşul Liviu Antal, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Lefurile restante, problemă acută

Atmosfera în cadrul echipei gălăţene este serios afectată de întârzierea plăţii salariilor restante de aproape trei luni. A mai trecut o săptămână, dar promisiunile au rămas doar la acest stadiu şi jucătorii încă aşteaptă primii bani din acest sezon.

Surse autorizate susţin că, deşi jucătorilor le-a fost comunicat miercuri că mai au ceva de aşteptat, în această după-amiază urmau să aibă parte de o supriză şi conturile să le fie alimentate cu salariul pentru cel puţin o lună.

Marius Stan, directorul general al clubului, a spus că situaţia financiară este complicată dar că încă nu este disperată.
„Situaţia nu este una roză, dar o vom rezolva. E normal  să existe mici tensiuni în vestiar din cauza întârzierii plăţilor”, a declarat Marius Stan.

„Nemulţumire există şi este firească, dar cu toate acestea vreau să remarc caracterul de care au dat dovadă jucătorii şi, cum s-au prezentat la Tg. Jiu, jos pălăria pentru ei. Le-au răspuns celor care, din tribune, i-au numit mercenari", a adăugat preşedintele Oţelului.

Acesta a explicat că s-a ajuns în această situaţie pentru că nu s-au primit decât jumătate din banii cuveniţi din drepturile de televizare, iar cei de pe urma vânzării lui Bourceanu la FC Timişoara vor veni abia la începutul anului viitor.

Victoria este obligatorie

În ciuda acestor probleme, Marius Stan, a declarat că jocul cu FC Braşov trebuie neaparat să aducă prima victorie pe teren propriu.

„Este un meci esenţial pentru noi. Trebuie să depăşim acest complex al jocurilor de acasă şi să obţinem prima victorie în faţa suporterilor noştri. Problemele de până acum cred că au fost doar de mental, în ultimul meci jucătorii noştri au arătat că au calităţi şi că se poate conta pe ei”, a spus Marius Stan.

„Dacă se vor mobiliza cum au făcut-o în ultimul joc şi vor putea să facă abstracţie de eventualele apostrofări din tribune, pot să bată Braşovul”, a adăugat Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite