Galaţi: Oţelul ia bani de la bănci pentru supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Oţelul ia bani de la bănci pentru supravieţuire
Galaţi: Oţelul ia bani de la bănci pentru supravieţuire

 Fără credit, clubul riscă să-şi piardă jucătorii, care devin liberi de contract dacă nu-şi primesc salariile Fotbal club Oţelul Galaţi este într-o situaţie financiară delicată, pentru a putea plăti salariile jucătorilor fiind nevoit să împrumute bani.

Situaţia financiară a echipei de fotbal Oţelul Galaţi îi obligă pe conducătorii grupării să apeleze la soluţia de avarie pentru a evita plecarea jucătorilor: împrumutul bancar.

 „Vom face un credit bancar pentru a putea să plătim măcar o parte din restanţele salariale către jucători. Suntem în faza finală cu formalităţile pentru acest împrumut”
, a declarat Marius Stan, director general la FC Oţelul.

Fotbaliştii sunt neplătiţi de aproape trei luni, iar clubul riscă să fie părăsit de aceştia. Jucătorii pot depune memorii la LPF şi să fie declaraţi liberi de contract. Astfel, ei ar putea pleca gratis la finalul turului, iar Oţelul să rămână fără jucători. Sau să fie nevoit să intre pe teren cu juniorii.

Suma pe care cei de la Oţelul doresc să o obţină de la bancă este de aproximativ 500.000 de euro. Creditul urmează să fie acordat pe baza contractelor de pe urma cărora clubul urmează să încaseze în ianuarie anul viitor aproape un milion de euro. „Pentru acest credit o să scontăm creanţele, pe care ar trebui să le încasăm în ianuarie”, a precizat Marius Stan.
 
Este vorba de contractul pentru drepturile de televizare, din care s-a încasat în luna iulie doar jumătate din sumă, restul, adică 600.000 de euro, urmând să fie încasaţi peste două luni.

Celălalt contract cu care se va garanta la bancă este cel de transfer al mijlocaşului Alexandru Bourceanu la FC Timişoara. „Banii pe transferul lui Bourceanu vin de la Timişoara tot din drepturile tv pe care ei le au de încasat odată cu noi”, a adăugat Stan.

Fotbalistul a plecat pentru 700.000 de euro, însă doar jumătate din această sumă va ajunge la Oţelul, pentru că el era deţinut în coproprietate cu FCM Dunărea Galaţi.

600.000 de euro s-au dus pe „Ancora”


În ciuda lipsei de bani, Oţelul a cheltuit în ultimele luni circa 600.000 de euro pentru amenajarea bazei de antrenament de la stadionul „Ancora”. Din păcate, stadionul a fost retrocedat foştilor proprietari ai terenului de dedesubt, ceea ce poate însemna că toată investiţia a fost cât se poate de inutilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite